Проблем с бензиномера на Пасат В3!
- ba6ticata
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с бензиномера на Пасат В3!
От известно време стрелката на бензиномера стои на нула(в резервоара има около 50л.бензин).Интересува ме има ли начин да разбера дали е в уреда на таблото или в датчика за гориво?Този датчик има ли вътр.съпротивление и в какви граници?
Re: Проблем с бензиномера на Пасат В3!
Ако извадиш помпата ще видиш датчика, който е там може да има проблем. Имах някъде снимка, обаче не мога да я намеря. Като извадиш помпата пробвай съпротивлението на вътрешните 2 букси(от общо 4). Ако няма никакво съпротивление там е проблема.
Ако има значи проблема е по линията някъде или таблото.
Ако има значи проблема е по линията някъде или таблото.
- ba6ticata
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговорите.Бях стигнал до тази черна капачка на резервоара,но ме достраша да я отвия,тъй като след два три неуспешни опита с отказах.Все пак си трябва чук!Още утре ще опитам.
- ba6ticata
- Автомобил:
- Двигател:
Още един път благодаря на bobcho и velinsl защото наистина проблема беше в ширмованата връзка.Въпреки,че възстанових връзката,което си личеше по промяната на съпротивлението на двете вътрешни клеми,показанията ми останаха отново на 0.След изваждане на помпата видях само един тел на датчика без поплавък!"Пребърках" целия резервоар(беше до половината с бензин),но не открих нещо като поплавък.Възможно ли е да се разчита само на тази тел за отчитане на нивото, или имам проблем с прибора на таблото?
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Само телта няма как да стои на повърхността на бензина.Трябва да намериш поплавъка.....
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Имах някъде снимка ама съм я забутал ...когато отварях моята помпа ...поплавъка ми беше парче дърво като кибритена кутия 

- ba6ticata
- Автомобил:
- Двигател:
Така и не намерих поплавъка(може да е потънал в някоя гънка на резервоара),но купих нов(само пластмасата) от Лада за един лев.Вързах го към пръчката и вече имам показания.Благодаря на всички за отговорите.