Теч през свещите

Техническа и сервизна информация за Passat
mollet
Автомобил:
Двигател:

Теч през свещите

Мнениеот mollet » Нед 17 яну 2010 22:38

Здравейте,

От скоро съм собственик на Расат 1.8/90кс. 1991 г., и имам следното питане. От мястото на завиване на една от свещите изтича течност (не знам каква е) въпроса ми е за какво е признак това? Другия проблем е бял дим на студен двигате и то много без значение на газ или бензин работи, като позагрее намалява, а и гори масло. Дали са свързани двата проблема? Колата е на 256 000 км. и май не е имала основен ремонт.

Благодаря предварително1!

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Re: Теч през свещите

Мнениеот Glove » Нед 17 яну 2010 23:25

Свали свещта и погледни какво е предполагам че е масло, а за това че излиза от там може да не е затегната добре, но не прекалявай със затягането. А за това че гори масло, говори че вложките на водачите на клапаните, а може и водачите да са за смяна.

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пон 18 яну 2010 1:24

На коя свещ по точно ? И аз мислех че свеща ми изпуска а то се оказа че тройника ми тече :banghead: , смених си О пръстенчето и досега не е мръднала/това на трети цилиндър/ . Махни си свещите и забърши идеално за да си сигурен че е от свещ .

Потребителски аватар
Grafa_71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Grafa_71 » Пон 18 яну 2010 17:16

Колега , зависи колко масло ти гори. Може да се окажат гумичките на клапаните а да не е за основен ремонт.

mollet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mollet » Пон 18 яну 2010 19:40

Благодаря за бързите отговори. Свещта е втората от ляво на дясно, не знам как се номерират. Като гледам какви неща се пишат за подобни проблеми настръхвам :shock

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Пон 18 яну 2010 20:45

mollet написа:Здравейте,

От скоро съм собственик на Расат 1.8/90кс. 1991 г., и имам следното питане. От мястото на завиване на една от свещите изтича течност (не знам каква е) въпроса ми е за какво е признак това? Другия проблем е бял дим на студен двигате и то много без значение на газ или бензин работи, като позагрее намалява, а и гори масло. Дали са свързани двата проблема? Колата е на 256 000 км. и май не е имала основен ремонт.

Човече, ти къде спа като я купуваше или беше на "промоция" гарнитурата на главата ти изпуска погледни си маслото ако е "сополиво"значи ти попада охл.течност в мазителната система.Гумичките на клапаните и те сигурно са заминали а може да имаш и "запекани" сегменти на цилиндър.........

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 18 яну 2010 20:50

ulipet написа:
mollet написа:Здравейте,

Човече, ти къде спа като я купуваше или беше на "промоция" гарнитурата на главата ти изпуска погледни си маслото ако е "сополиво"значи ти попада охл.течност в мазителната система.Гумичките на клапаните и те сигурно са заминали а може да имаш и "запекани" сегменти на цилиндър.........

Ти каква диагностика му тегли :lol:
Може просто да и заминала дифтунгата на свещта или да е стегната свещта без да се почисти леглото,където ляга дифтунгата.
Я преди да пратите човека на основен ремонт да си смени 4-те свеши,да си ги стегне добре и да почисти леглата на главата преди да ги завие...че колко свещи с пясък сме развивали...не е истина.
При положене,че свещта е стегната,каквото и да става в цилиндъра ще си остава там...а няма да излиза през резбата и дифтунгата на свещта.

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Пон 18 яну 2010 23:11

mollet написа:Благодаря за бързите отговори. Свещта е втората от ляво на дясно, не знам как се номерират. Като гледам какви неща се пишат за подобни проблеми настръхвам :shock

Няма какво да се плашиш, това е двигател той се прави, ако беше купето щеше да е по-голям проблем. Цялата галимация по рециклирането на главата е около 300-400лв. Самия ремонт на главата е от 100-150лв. останалото е за работа. Погледни с търсачката, има доста писано по такива проблеми. Даже ето това е от скоро: viewtopic.php?f=11&t=181513

Върни се в “Passat”