Здравейте ... искам да знам какви могат да бъдат последствията след страничен удар на гумата в тротоар с около 60км/ч.
Т.е , то си се случи, след което волана започна да не се връща нацяло и при завъртане от около 5 градуса(и в двете посоки) се задържа на тази позиция. Също забелязвам играене на оборотите при пускане на свободна(падат на 500 и след това се нормализират- преди удара не ставаше така) и въртене на волана.
Може ли да стане нещо със сервоуправлението което да нанесе големи щети. Защото не ми пречи да си карам и така, ако няма проблем. За заключение си мисля да кажа, че според мен се е изкривил шенкела или някои носач, но при положение, че ходих на реглаж и ми я вкараха в нормите не би трябвало да става така.
Колата е Пасат Б5.
Предварително благодаря на хората който ще се отзоват.
Крив шенкел след удар в тротоар
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Крив шенкел след удар в тротоат.
ми шенкела трудно ще се изкриви...по-скоро носач понеже е по-мек от шенкела (алуминиеви са все пак). Или пък ще поизтормозиш лагера...ако не се е разбил е възможно скоро да възникнат проблеми с него....понеже освен шенкела,носачите и кормилните накрайници и самия лагер поема доста от удара.
По повод другия проблем - рейка или кормилен накрайник.Иди в някой сервиз да разгледах ходовата част.Щом има проблем с въртенете на рейката значи има щети...и като караш така нещата ще се разбият и още.
Успех!
По повод другия проблем - рейка или кормилен накрайник.Иди в някой сервиз да разгледах ходовата част.Щом има проблем с въртенете на рейката значи има щети...и като караш така нещата ще се разбият и още.
Успех!