:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

странно стържене на мотора при Пасат В3

Техническа и сервизна информация за Passat
ADO1982
Автомобил:
Двигател:

странно стържене на мотора при Пасат В3

Мнениеот ADO1982 » Нед 28 дек 2008 16:43

Колеги здравейте,
имам едно питане от няколко дена когато колата работи става въпрос за Пасат В3 1,8 има някакво станно стържене което се чува отпред под капака, имам някакви съмнения за някоя от ролките на анг. ремък или за водната помпа. Да ли някой от вас е имал някакъв такъв подобен проблем??? А също да ли някой може да ми каже колко струва водната помпа, евентуално ако се окаже това проблема, аз утре ще я карам на майстор де, но искам и да чуя мнения от хора които са имали подобен проблем щото то аман от майстори.

Потребителски аватар
ivo penkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo penkov » Нед 28 дек 2008 19:31

Водна помпа от "Евро 07"- 60 лв.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 28 дек 2008 19:45

ivo penkov написа:Водна помпа от "Евро 07"- 60 лв.

Това е вярно, но за цялата помпа ;)
Ако не е износено тялото, ако не се скъса нито един от болтчетата (това май е в сверата на фантастиката- чак такъв късмет...) или няма друга причина- на VW може да се смени само часта с турбинката и лагера ;)
Тогава цената е наполовина!
При всички случаи- по-добре е първо да се свали, да се огледа тялото и тогава да се решава, защото само турбинка може да се купи, но само тяло трудно се навиват търговците да продадат (обикновено им е комплект)

Потребителски аватар
Wr450f
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wr450f » Пон 29 дек 2008 0:12

Аз го имам същия проблем и е от ролката на ангренажния ремък (ако стърже повече колата когата е по топла съм сигорен че е от ролката защото ремъка се затопля и се стяга)Обаче изобщо не ми се занимава да я отхлабвам щото тоа ремъка съм го свалял 4-пъти.И не ми се чува повече за това.(то не е нужно да го сваляш...ама до като свала гумата и др глупости просто не ми се занимава)

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Re: странно стържене на мотора при Пасат В3

Мнениеот kossel » Пон 29 дек 2008 7:34

ADO1982 написа:Колеги здравейте,
имам едно питане от няколко дена когато колата работи става въпрос за Пасат В3 1,8 има някакво станно стържене което се чува отпред под капака, имам някакви съмнения за някоя от ролките на анг. ремък или за водната помпа. Да ли някой от вас е имал някакъв такъв подобен проблем??? А също да ли някой може да ми каже колко струва водната помпа, евентуално ако се окаже това проблема, аз утре ще я карам на майстор де, но искам и да чуя мнения от хора които са имали подобен проблем щото то аман от майстори.

Аз имах такъв проблем, но се чуваше само на ЗАГРЯЛ двигател, при доста майстори ходих и накрая Ваското за 5 мин ми разхлаби малко ангренажния ремък и се оправи. Лошото е че не искаше да ми вземе и пари :roll: Айде весела Коледа, Васко !

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пон 29 дек 2008 7:56

КАто сменях флошки после ми се появи стържене което се чуваше само на около 1200 оборота.След мако разхлабване на ролката сърженето спря :) Май се бях олял в стягането :)

ADO1982
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ADO1982 » Пон 29 дек 2008 10:46

Проблема вече е решен, беше се разбил лагера на обгяжната ролка на климатика и след като сменихме лагера с друг колата заспа и сега всичко е както трябва няма никакъв шум. :D

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 29 дек 2008 23:34

Стърженето пренатегнат ангренаж и аз го имах - при мен беше по-страшно понеже правихме гарнитура на главата с цялостно освежаване на главата и тъкмо събираме колата и тя.....издава ужасен звук.Оказа се пренатегнат ангренаж.
По повод водната помпа - там,където продават Hepu (доста добри помпи са) имат два кит-а....единия е само турбинката с основата и а другия е пълния заедно с корпуса....първото го взех за 40лв и съм доволен.Развиха се всичките болтчета :)
Иначе за стърженето - има си методика - разкачат се всички ремъци и се закачат един по един - където свирне вече се локализира какво точно е....а то може да е :
-хидравлична помпа
-алтернатор
-водна помпа
-ролка на ангренажа или пренатегнат такъв
-ролка на пистовия ремък за компресора на климатика.
Успех!

ADO1982
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ADO1982 » Вто 30 дек 2008 8:23

да вече както написах проблема е решен беше обтяжната ролка на компресора на климатика.

marin_89
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот marin_89 » Вто 14 юли 2009 16:26

а на моя пасатор от няколко дни в по високи обороти има странен шум дали от какво може да е това

Потребителски аватар
kolia76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kolia76 » Вто 21 юли 2009 10:01

При мене беше ролката на анг. ремък. Монтьора ми я показа и се ужасих. Направо господ ме е пазил да не блокира. И аз си мислих че е помпата, но при свалянето на малкия ремък монтьора ми доказа че е в ред.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Съб 25 юли 2009 4:33

kolia76 написа:При мене беше ролката на анг. ремък. Монтьора ми я показа и се ужасих. Направо господ ме е пазил да не блокира. И аз си мислих че е помпата, но при свалянето на малкия ремък монтьора ми доказа че е в ред.

Нищо ужасно няма не се притеснявай

nikolaiserdiuk

Мнениеот nikolaiserdiuk » Чет 28 яну 2010 14:27

И при мен след загряване се чува стържене (Б3, 1992, моно), смених агренажен и ремъци, смених маслена помпа. Остава само водна помпа и алтернатора, в момента се чудя дали да сменя водна помпа, от 4 години карам и не съм я видял.

Върни се в “Passat”