Проблем с автоматика на Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
kamenara
Автомобил:
Двигател:

Проблем с автоматика на Б3

Мнениеот kamenara » Чет 28 яну 2010 17:33

Здравеите колеги! Имам проблем с автоматичната скоростна кутия на пасат б3,2000сс 16v, 1990г.!
Някой има ли представа от модела на скоростите използвани в тези пасатОРи?
Та на проблема, изключва ми няколко пъти, форсира се двигателя и тругваше с ритник! А онзи ден като тръгнах да се прибирам към София остана само на една скорост. :banghead: Проблем ли е че изминах около 200км така и как мога да се справя с проблема?
Ако някой може да помогне с някаква информация, благодаря предварително! :bowdown

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Re: Проблем с автоматика на Б3

Мнениеот Vasseto » Чет 28 яну 2010 21:11

Виж да не си намокрил комп на скоростната кутия.Намира се под седалката на пасажера.

Успех!

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 28 яну 2010 21:56

kamenara написа: Проблем ли е че изминах около 200км така и как мога да се справя с проблема?

Да, голям проблем. Карал съм автомати и знам, че не се ли обслужват редовно, ремонтите после са доста скъпи. Маслото проверено ли е? И дали отговаря на спецификацията за твоята кутия? Като начало спри да я караш изобщо и потърси специализирана помощ. Виж това:
http://www.avtomatik.hit.bg/
Успех с ремонта и пиши как си решил проблема и за колко.

kamenara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamenara » Пет 29 яну 2010 17:23

Компа е сух и доколкото знам всички консумативи са сменени с предписаните за модела!
Когато я взех ми казаха че е обслужена преди 1000км, нее оставала без масло, проверявам го редовно! Може ли проблема да е електрически?

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 29 яну 2010 20:09

Предполагам знаеш, че маслото се проверява при загрял и работещ двигател, на хоризонтална повърхност, лоста в положение "паркинг" или "неутрал", като преди това прекарваш лоста през всички позиции.
Иначе, всички продавачи казват, че колите им са обслужвани съвсем скоро. Чувал съм за разни трикове за закрепване на авт. кутии с цел бърза продажба, защото ремонта си е бая цифра. Аз съм се ръсил 2К+ преди години. Сервизът беше Джемини 4 - в София, пътя към Банкя.

Върни се в “Passat”