Проблем с чистачките на Б3 комби

Техническа и сервизна информация за Passat
valku
Автомобил: VW Passat B5 1.9 TDI
Двигател: AFN

Проблем с чистачките на Б3 комби

Мнениеот valku » Съб 30 яну 2010 15:13

Здравейте колеги понеже рових за подобна тема но няма това което на мен ми трябва за това направих тази дано не е проблем та.. проблема ми е следния:

Преди 2 дена както си обръщах колата тя моментно изгасна от всякаде двигателя се угаси осветление и всичко и в продължение на 2 секунди колата вървеше на контакт на скорост и запали на ново и светна всичко обаче от тогава когато натисна лостчето за чистачките напред демек за задната чистачка започват да чистят и предни и задни чистачки и ако задържа не ми пръска на задното стъкло течност дори помпичката не помпи от резервоарчето като натисна а ако дръпна към себе си да пръска предния прозорец си пръска и си се пускат само предните чистачки... :( Ако някой има някакви идеи от какво може да е станало така. Благодаря предварително.

ПС: Извинявам се за допуснатите грешки. :) И да добавя само днес по същия начин ми угасна колата и разбрах от какво е... Акомулатора се е разместил и понеже едната клема (+) ми е малко заголена се е опряло в страни в ламарината и е дало на късо възможно ли е да е от това? :)

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с чистачките на Б3 комби

Мнениеот vasilb » Съб 30 яну 2010 17:34

Ако е от късото ще ти изгорят бушоните или акумулатора ще си замине. Провери лостчето дали всъщност прави контакт - разглоби черупката зад волана и почисти контактите на лостчето и смятам, че ще се оправи или пробвай малко по-настойчиво да го натиснеш като го движиш много леко нагоре надолу ( това е с цел да се почисти само мястото за контакт от триенето), но внимавай да не го счупиш. Ако не стане по лесния начин - релетата или някой прекъснат кабел. Успех!

Потребителски аватар
sweetlulu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sweetlulu » Съб 30 яну 2010 18:56

Колега провери кабелите между вратата на багажника и купето, при мен от там правеше светлинно шоу в таблото. :D

valku

Мнениеот valku » Съб 30 яну 2010 19:35

sweetlulu написа:Колега провери кабелите между вратата на багажника и купето, при мен от там правеше светлинно шоу в таблото. :D

хахахахаха колега ще погледна :) както написа и колегата vasilb и неговите предложения ще погледна благодаря ви :)

valku

Мнениеот valku » Пон 26 апр 2010 0:48

Пичове бях спрял за известно време да влизам в сайта защото имах проблеми вкъщи та.. сега да ви кажа.. някой може ли да даде съвет.. защо при натиск на лостчето за чистачките напред то активира и предните и задните чистачки.. а като разкача моторчето на казанчето за течност се оправя.. Пробвах с ново моторче ефекта е същия... Моля.. който може да помогне... :banghead: :cry:

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Пон 26 апр 2010 18:23

Колега, не се занимавай с това да търсиш защо го прави. Купи си ново лостче и го смени! Когато нагорят пистите на лостчето - там има един плъзгач, та точно той прави мизериите, може да ти изгори и предпазителя.

valku

Мнениеот valku » Сря 28 апр 2010 0:28

Hristo Dimov написа:Колега, не се занимавай с това да търсиш защо го прави. Купи си ново лостче и го смени! Когато нагорят пистите на лостчето - там има един плъзгач, та точно той прави мизериите, може да ти изгори и предпазителя.

Да определено ще го сменя и аз мисля, че е от него. А да ми кажеш на каква цена е лостчето и как се сваля? Благодаря предварително.

valku

Мнениеот valku » Пет 18 фев 2011 0:56

Проблема се реши! Махнах волана почистих малко пистите и затегнах хубаво болчетата след като сглобих всичко и проблема се оправи. Малко късно пиша но за да е полезна темата и на други колеги от форума. Благодарности на хората опитали се да ми помогнат. :)

Върни се в “Passat”