Имам проблем с ABS-Пасат В3-решен!!!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Paida
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Имам проблем с ABS-Пасат В3-решен!!!

Мнениеот Paida » Вто 24 фев 2009 20:47

При първоначално палене,лампата за ABS и червената на таблото светват за около 10-15 сек.,след което угасват.Колата спира нормално без да се включва ABS,при хлъзгава настилка и малко по-силно натискане на педала ABS сработва...До тук всичко е нормално..Днес при аварийно спиране на лед ABS сработи за секунди,след което педала потъна-ABS изчезна и светнаха лампите за ABS и червената на таблото.При отпускане на спирачката-лампите угаснаха.При повторно натискане,нещата се повториха.Когато пробвах на сух участък,нещата пак се повториха и колата спря със свирене на гуми(ABS изключи)и след като огледах се оказа,че има следи само от предните гуми.Някакви съвети и мнения по въпроса???Колата е Пасат В3;91год.-4 дискови спирачки.

Последна промяна от Paida на Сря 03 фев 2010 21:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Имам проблем с ABS-Пасат В3

Мнениеот zfa159 » Вто 24 фев 2009 21:08

При празна кола е нормално да няма следи от задните гуми - работи ти регулатора за усилието на задния мост и не подава нялгане към задните колела...това е нормално.
По повод АБС-а - вероятно имаш проблемен датчик...обикновенно така се държи преди да се е скапал напълно ама и преди да е прекъснал.Пробвай да откачиш компютъра на АБС-а за известно време (отзад под седалката) и след няколко часа да го закачиш...ако не се оправи е хубаво ад идеш на диарностика и да се види каква грешка дава - така като чета или клапан или някой датчик се ебава.
При мен беше така когато амортисьорите ми бяха заминали и колелата подскачаха - датчиците се лъжеха и АБС-а се побъркваше...почти при всяка дупка биеше грешка и един ден отказа да работи и се държеше точно като твоя....ама като смених амортисьорите се оправи :)
Та....пробвай да откачиш контролера и да го закачиш след време пак.Ако отново има проблем трябва да прегледаш датчиците и ако имаш възможност да я караш на диарностика за да стане ясно максимално бързо къде е проблема...той контролера е приказлив...грешките могат да се четат и по миганията на лампата ама...незнам как точно се прави.
Успех!

Потребителски аватар
Paida
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Paida » Вто 24 фев 2009 21:32

Още при закупуването на колата ми направи впечатление,че когато я запаля и след като угаснат лампите и колата е в покой,при натискане на спирачката педала потъваше и светкаше лампата за АБС,но в движение нямаше проблем.След известен период от време,започна да светва в движение когато си поиска,а след диагностика беше установено,че буксата на АБС на предно ляво колело е счупена и запоявана и прекъсва.След като я запоиха в сервиза..всичко си дойде на мястото.Преди месец,когато минавах колата на преглед и трябваше да тестваме спирачките,педала пак потъна,но не ми направи впечатление да светкат лампите(имаше някакъв проблем в задните спирачки-не задържаха достатъчно"може би",та ги минахме с предните).

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 24 фев 2009 23:14

Ми значи май сам си отговаряш къде е проблема - въпросния датчик дава фира.
По повод потъването на педала без да светка лампа - може да са много неща и включително и въздух в системата.
ако не си сменял спирачна течност откакто имаш колата иди да си я смениш понеже спирачните системи са капризни към течността и ако не си я сменяш редовно береш ядове с течащи апарати,прецакани помпи и т.н. и т.н. редовно значи 2 години. Аз моята я сменям на машина и за 1 час всичко е готово.Обезвъздушава се сама от машината и няма грижи после.Поврявай ми не искаш да разбираш колко струва спирачна помпа за нашите абс-и...дано и никога да не ни се налага да я сменяме :)
Успех!

Потребителски аватар
Paida
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Имам проблем с ABS-Пасат В3-решен!!!

Мнениеот Paida » Сря 03 фев 2010 21:47

С много голямо закъснение,но да споделя решението на проблема.
Оказа се,че задните апарати са прибрани на преса със съчма и от там вече немогат да се самореголират + блокирали механизми за ръчната спирачка.
Специални благодарности на Васко за оказаното съдействие. :bowdown
:lock:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 03 фев 2010 22:25

Добре, де. Това дава отговор на въпроса защо не държат задните спирачки, ама не отговаря защо АБС-а набива грешка... :roll:

Потребителски аватар
Paida
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Paida » Чет 04 фев 2010 21:19

radotom написа:Добре, де. Това дава отговор на въпроса защо не държат задните спирачки, ама не отговаря защо АБС-а набива грешка... :roll:

АБС-а не набиваше никакви грешки,което ме очуди.Дори монтирах неговия(стария)но проблема си остана.Лично Васко го чете и каза,че проблема е механичен по спирачната уредба,а не в самия АБС.След като свали единия апарат установи,че е прибиран на преса. :да:
След ревизиране на задните апарати и регулиране на ръчната,нещата си дойдоха на място.Тъйкато ми даде да пробвам спирачките на неговата кола,с новия му АБС и аз се запалих.В последствие когато успях да си набавя всичко необходимо,направих и своя ъбгрейд :wink:

Върни се в “Passat”