мирише на бензин в купето! РЕШЕНО!

Техническа и сервизна информация за Passat
ltolev
Автомобил: VW Multivan T5
Двигател: AXE 2005

мирише на бензин в купето! РЕШЕНО!

Мнениеот ltolev » Пон 09 апр 2007 0:31

Здравейте! Имам пасат 1,6i 101кс. комби. От скоро имам проблем че в купето мирише на бензин.Проверих всички съединеия и маркучи отпред. Проверени са резервоара, бензиновия филтър и при бензиновата помпа. Имало някакъв маркуч на газовете от резервоара който излиза отпред и минава през някакъв филтър с активен въглен точно под въздушния. И това е проверено но уви продължава да мирише здраво.Усеща се особено когато колата се движи без значение дали е на газ или бензин и когато отворя задния капак. Моля помагайте!

Последна промяна от ltolev на Вто 02 фев 2010 21:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 09 апр 2007 11:22

под задната седалка нали имаше една тапа към резервуара.да не би да липства и от там да идва миризмата.
само гъдая, ти може и да нямаш там тапа :D

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 30 яну 2010 20:23

Да, и аз предполагам, че ще да е от тая тапа!
Тя има една гумена гарнитурка. Щом имаш и газова, вероятно бензина доста ти се задържа в резервоара, колега. И остарява.
Може да е разяло гарнитурата и сега от там да ти се просмукват пари, особенно като се разклати при движение.
Погледни я тая тапа!
И :welcome_to_group

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Re: мирише на бензин в купето!

Мнениеот suba » Съб 30 яну 2010 23:43

От там е колега.Затяга се с един обръч с резба.М/ду самата тапа и резервоара има голамо гумени оплътнение.При мен то се е скапало и като катеря планински път в купето смърди яко на бензин.Ама все не се наканвам да го сменя,че нещо не мога да си намеря ново пък и бутилката на газовата ми е върхо нея и си е.. мамата.
Другият вариянт е ако си купил колата на скоро от автокъща.Пичовете от автовозите си точят яко бензин от колите 2 ръка (по-качествен е а и е без пари :wink: ).Самоче понеже не става с маркуч през капачката на резервоара,отвиват въпросната тапа и от там си пълнят тубите.Лошо нама ама след това не си правят много труда да ги стягат и на новият собственник се появява твоя проблем.

ltolev
Автомобил: VW Multivan T5
Двигател: AXE 2005

Мнениеот ltolev » Нед 31 яну 2010 10:19

Абе....не съм писал отговора от срам.......но реших да си го напиша все пак :lol: ....Понеже съм с газова бутилка в резервната гума и отгоре беше сложен един шперплат, който скърцаше......и реших да го прихвана към купето здраво със самонарезни/дълги/ винтове :D . И така един от винтовете се оказал навит в резервоара/той нали е пластмасов/, но не ми хареса къдесъм го навил и съм сменил мястото му/на вента де/ и е останала дупка в резервоара, през която си хвърчаха изпарения :lol: :lol: :lol: И така като свали резервоара, видах за какво става въпрос, плеснах се през челцето :lol: ....навих един винт в дупката.....и всичко си стана ОК! :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Нед 31 яну 2010 14:54

Случват се такива работи колега :D Важното е ,че проблемът е отстранен :да:

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Нед 31 яну 2010 18:20

:lol: :lol: :lol: :lol:
Така не съм се смял отдавна, колега. Но не на теб, а на начина по който си написал за проблема и решаването му. Те тва се вика, който каквото си направи, никой не може да му го направи :lol: :lol: Макар, че ме учудва, че чак толкова е миришело от такава дупчица.. Явно доста бензин има в него, поне половин резервоар.

Потребителски аватар
ziatev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ziatev » Вто 02 фев 2010 21:39

:applause: :) Може да се случи на всеки! heavy metal zork heavy metal zork

Последно избутана от ltolev на Вто 02 фев 2010 21:39.

Върни се в “Passat”