passat B3- гасне
- berkant3008
- Автомобил: PASSAT B3
- Двигател: ABS-93
- Контакти:
passat B3- гасне
Здравейте колеги имам пасат Б3 1.8МI двигател ABS като гледам другите коли през зимата палят и тръгват-колко готино но аз немога ,понеже след 100 метра на първото кръстовище колата изгасва,това става и на газ и на бензин,след което или не мога да запаля или много трудно паля.когато поработи колата 7-8 минути на място няма проблем.Моля за помощ и ако може обяснявайте като на прост човек,че малко съм
Благодаря за помоща предварително.

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Re: passat B3- гасне
не е моторчето...не го пипаи. Колега имам съшия проблем и от доста време търся решение на този проблем...и теми писах и никои неможе да каже защо става това.Сега съм купил цяло моно и ще сменям и ще ти кажа какво е станало.Само ТПС-а не съм отварял....всичко друго съм барникал и проблема си остана.
Ето какво съм правил:
сменеми свеши,кабели ,капачка,палец
температурен датчик
моното е сваляно и чистено перфектно
стъпково моторче-почистено
тампона под моното-сменен
рестарти на компа...хиляди
До тука съм стигнал до извода че наи-осезаемо го прави този номер когато времето е влажно и студено....
Нещо става между 40 и 75 градуса на антифриза...ама какво?.....
Ето какво съм правил:
сменеми свеши,кабели ,капачка,палец
температурен датчик
моното е сваляно и чистено перфектно
стъпково моторче-почистено
тампона под моното-сменен
рестарти на компа...хиляди
До тука съм стигнал до извода че наи-осезаемо го прави този номер когато времето е влажно и студено....

-
- Автомобил:
- Двигател:
какво като е почистено степ моторчето то може пак да си прави мизериите лоши контакти вътре в самия мотор и т.н
- drago_tr
angel1223 написа:какво като е почистено степ моторчето то може пак да си прави мизериите лоши контакти вътре в самия мотор и т.н
Може и да си прав колега....но ако добре си чел други теми там има мнения че същия този степ мотор колеги са го сменяли с нов и не е имало никаква промяна.Е!При колегата може и да е тои....ами ако не е?.....а мотора не е евтин...ТПС-а също ,датчиците и те са си по 20 лева да не говорим за цяло моно или за компа.Причините да го има този проблем са си доста и погледнато ако реши колегата да работи на принципа на проба-грешка...може да се стигне до сериозна сума...затова му препоръчвам да намери от някъде ако може такива части от някои познат и да почва да сменя
- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
хора...проверявайте датчика на Хол при делкото...много е възможно да е той.при мен така гаснеше след много мъки купих си едно делко от моргата с датчик и всичко заспа
- drago_tr
DimitarBT написа:хора...проверявайте датчика на Хол при делкото...много е възможно да е той.при мен така гаснеше след много мъки купих си едно делко от моргата с датчик и всичко заспа
Типична повреда на такъв датчик на Хол е поведение на автомобила в който без значение дали на място или в движение двигателя гасне. След това автомобила понякога пали веднага, но по-често няма палене, докато не поизстине - около 10-15 мин. В този случай спойки вътре в датчика с течение на времето са влошили качеството си и при загряване на датчика или механични вибрации започват да дават лош контакт.
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
drago_tr написа:До тука съм стигнал до извода че наи-осезаемо го прави този номер когато времето е влажно и студено....
Абсолютно си прав...и аз стигнах до този извод,при мен не гасне а просто оборотите падат до към 300
и тресе.Ама и това си е неприятно,прави го само на празен ход-като подам газ няма проблем...и като събрах 2+2(празен ход и влага) клоня към стъпков мотор...ама още не съм се решил да го сменям....
С интерес ще чакам да пишеш дали си решил проблема!!!
- drago_tr
Утре ще го сменям но ще си проличи в другиден защото го прави тоя номер само сутрин когато колата е пренощувала
Привет колеги,и аз имам подобен проблем но досега нямам решение за него!Да ви помоля да ми кажете каде е датчика на Хол,и ако има снимка штесъм ви благодарен
Колега , моляте за малко инфо , дали след като си сменил въпросният датчик на Хол ... нещатата са се оправили ??? Карам Венто 1.8 Моно и имам същия проблем преди 2 години ми го направи за първи път с оборотите (без да гасне) . Тогава реших че съм сипал кофти бензин и забравих за случая , но в края на 2009 започна пак да прави мизерии с тези обороти ... декември ми угасна на магистралата ... след тест на делкото дали дава искра (дава) и изчакване на 15-на мин ... врътнах запали и се прибрах ... после пак карах няма проблеми ... НО ... на 26-ти декември отново угасна в движение след което ми трябваше около час да я запаля !!! При първия успешен опит поработи около 5 секунди като стрелката на оборотомера се побърка ... ряско нагоре , рязко надолу без да се форсира двигателя !!?!?! и угасна ... при следващия опит не я чаках а директно с мръсна газ тръгнах ... до сфетофара ... пак угасна ... пак 3-4 пъти въртях и пак с мръсна газ ... гасна 3-4 пъти така и накрая на 1 км от нас угасна и нямаше палене повече ... нито не следващия ден ... нито днес ...
Побърках се ... Решил съм да я правя сега ... ама какво да правя точно и аз не знам ... 

- drago_tr
Колеги..днес смених стъпковото моторче. Утре сутринта ще видя как се държи колата.Ако проблема остане...продължавам едно по едно да сменям и ще пиша за резултатите.
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
аз бих пробвал и с друга бобина 
този проблем ми го правеше и на мен

този проблем ми го правеше и на мен
- drago_tr
Колеги.....днес колата се държа прилично и не прави никакви проблеми. Ще покарам още няколко дена така и ще пиша за впечатления....но за сега е ОК.Направи ми също впечетление че преди като карах на бензин и като му подам по-рязко газ първо забиваще муцуната и тогава тръгваше...но сега това го няма 

- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
nerka написа:Привет колеги,и аз имам подобен проблем но досега нямам решение за него!Да ви помоля да ми кажете каде е датчика на Хол,и ако има снимка штесъм ви благодарен
датчика на Хол е на самото делко до разпределителната капачка има една буска с 3 кабела.За да видиш датчика трябва да махнеш капачката,палеца и капачето под палеца.Датчика се състои от магнит и нарязана шайба(ако мога така да го нарека)невиждам само как ще разнереш дали е неизправен.не съм казал че непременно той е проблемен,но е добре да се провери.