пружини на Б4-комби

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

пружини на Б4-комби

Мнениеот vanko_VW » Пет 12 фев 2010 15:39

здравейте на всички
става въпрос за колата от гаража-Б4 2.0 АГГ комби

още когато купих колата ми направи впечатление че предницата е по висока,но си мислих че задните пружини може да са за смяна и така си я карам и до днес

вчера реших да сменям някой друг тампон и започнах да разглабям :arrow: след като свалих макферсона и тръгнах да свалям пружините(предни) видях,че на тях има 2 червени и 3 зелени точки,викам си сигорно и задните са така,да ама не видях никъде тъкива точки по тях(може да не съм огледал хубаво,понеже задните не съм ги свалял)

след всички ремонти отивам на регулаж на предница,пичовете си работят по колата,а аз си пия кафе и си попушвам :wink: ама по едно време единя ми вика,"баце тая кола що си я задигал отпред,тука на компютъра ми излиза че отпред е по висока от стандартното",а пак аз нищо не сам правил

та въпросите са ми:
1.какво е правил чичо "германец" та е слагал тези пружини
2.от каде мога да намеря същите за отзад
3.какво ще ме посъветвате :arrow: да сложа и отзад такива или да сменя,предните с нормални

а и да кажа,че ще мога да отговоря чак в неделя,след малко отивам да "зарезвам" :drunk

приятно изкарване на празниците на всички :beer

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Re: пружини на Б4-комби

Мнениеот Dpop » Пет 12 фев 2010 15:56

Здравей Ванко.
Предните ти пружини с това цветово означение(2-розови и 3-зелени точки) са принципно като за такъв мотор(като има зачение и вида на скоростната кутия), слагат ги и на дизел и с климатик. Имаше някъде тема по този въпрос, намерих нещо в Голф подраздела viewforum.php?f=5 . Според мен по-вероятно е задните да са поомекнали или евентуално да са били сменени с неподходящи.
Аз съм мераклия да вдигна малко предницата, :D :wink: може да си ги разменим. И леко отразяване на Трифон зарезан :beer .

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 13 фев 2010 1:46

И моята задница беше паднала. И единия амортисьор изтървал
Тръгнах да сменям амортисьори и... се оказа, че и двете пружини имат счупени витки най-отгоре, в завряното, дето трябва с фенерче и опипване да се проверява :lol:
Бегом до магазина и сега съм с подсилени пужини! :Mr Green Fun
Колата се вдигна и е доста стабилна на пътя ;)

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Нед 14 фев 2010 13:54

благодаря ви и на двамата за отговорите :wink:

явно ще трябва да разглобя и отзад да видя какво е положението и после да решавам какво ще правя

Dpop ако реша да го сваля малко,ще ти пиша и ще се разберем за размяната :beer

Върни се в “Passat”