мига ми някаква лампа за температурата?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

мига ми някаква лампа за температурата?

Мнениеот pit » Чет 13 апр 2006 12:00

Здравейте,забелязах на моя пасат че от два дена(само вечер го прави),мига една лампа,тази която е за температурата. тукhttp://lbbbojinov.com/passat-3gp.3gp съм качил един *.3gp файл да погледнете нагледно за какво говоря.Температурата си е ниска,а лампата свети на интервали.Някой знае ли какво значи това?

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Чет 13 апр 2006 12:01

Провери си нивото на охлаждащата течност!

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Чет 13 апр 2006 12:06

Колега, и моята лампа за температурата на водата мигаше от време на време без видима причина. Нивото на течността и температурата бяхя нормални. Причината се оказа студена спойка на куплунга на таблото с уредите, където се включва лентовия кабел. Презапоиха я и сега всичко е ОК.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Чет 13 апр 2006 12:12

Естествено, че ако мига безпричинно (нивото е добре) то проблема е в кабеляците - лоша връзка, прекъснат кабел, датчик или нещо по таблото

ivan vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan vd » Чет 13 апр 2006 13:31

При мен този проблем го има от 2 години.И интересното е че проблема се появява при външна температура > 20 градуса С. 10 секунди след запалването на студен двигател лампата започва да мига. От начало се шашках , нивото на охлаждащата течност на МАХ , температурата заковава на 90 градуса , а лампата си мига , но после свикнах и спрях да и обръщам внимание. Хвърлям по едно око само на термометъра за температурата на охлаждащата течност. Най вероятна причина за проблема Хлабава връзка или студена спойка :предавам се .

Потребителски аватар
KVK78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KVK78 » Чет 13 апр 2006 13:55

Като стана въпрос за лампи които светват при мен светва лампата която показва положението на ръчната.Значи тази лампа светва понякога,когато набия по-яко спирачки.Възможно ли е да има някаква връзка или си е чисто и просто лоша връзка.Също така понякога ми изключва индикацията на таблото,в смисал губят ми се обороти и температури,после само се оправя,Колата е пасатка3 1.8 моно.

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Чет 13 апр 2006 13:58

При мен на тази лампичка е вързан датчика за нивото на спирачната течност. Проверявай веднага кво е положението.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Чет 13 апр 2006 14:42

Относно температурата, много често дава ядове датчика. А да попитам - има ли утайки в разширителния съд. Обикновенно с промивка на системата и сменяване на антифриза се оправя....

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 13 апр 2006 19:38

Относно температурата, да, кофти връзка. Дано не е в таблото, само, че повечето хора ги е страх да бъркат там, макар, че няма нищо страшно.
А за индикацията на спирачките, на всички там е вързано нивото. Но възможно е и да ти е паднал дебита на помата на АБС-а, ако имаш такъв. Щом светва след рязко натискане...

biso
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biso » Пон 24 апр 2006 15:03

Аз научих скоро че лампата за охл. течност светва и при поблем открит от контролера на двигателя, но за да се разбере каква е грешката трябва да се закачи специално устроиство в сервиз. :roll:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пон 24 апр 2006 18:56

Добре де, що не вземеш да стартираш двигателя... ти си дал контакт, тя си мига и ти си мислиш, че нещо не е наред... Като ти замега в движение, тогава ще му мислим... Я пални и кажи дали си мига пак...

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Пон 24 апр 2006 20:38

Оправи се сама лампата..мига само два дена и това беше :D .Аз за всеки случай смених антифриза че беше станал кафяв,не се знае кога е бил сменян преди мене,имам я колата от една година само.

Върни се в “Passat”