Здравейте маниаци,
мой близък е решил да купува пасат Б3. От 1 месец търси по сайтовете и обикаля автокъщите и вече е сигурен в избора си. Изпадна му един пасат синхро за 1900 лв 1992г. с газ на 150 000 км, което си мисля, че е добро попадение. Помоли ме да разпитам за тези модели - дали се чупят много, има ли разлика от пасатите с предно, как е разхода... пробвах с търсачката, но не бях доволен от намереното и ще ви помоля за отговор тук :]
Питане за Б3 Синхро
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Re: Питане за Б3 Синхро
speeder написа:Изпадна му един пасат синхро за 1900 лв 1992г. с газ на 150 000 км...
Мисля, че в едно изречение това са взаимно изключващи се твърдения и изобщо не трябва да се обръща внимание...

Разходът е по-висок по правило от предното предаване - повече загуби по предавателния тракт.
За останалото - диагностика и мнения от колеги с преки вЧепетления.

-
- Автомобил: Golf II
- Двигател:
С кой двигател?
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Или е G60 PG или е 2Е май други мотори не са слагали на VW Passat Synchro 

- napster
- Автомобил: BMW E30
- Двигател: 1.6 LPG
който и да е мотор градско под 14/100 абсурд. извънградско по малко от 10 пак абсурд
Всичко това го казвам от личен опит. А относно това дали е читава за 1500лв не мисля да коментирам. Иначе повечето хора плюят по синхрото, но аз лошо от него не съм видял 

-
- Автомобил: Golf II
- Двигател:
Прегледай АБС-а и неговите датчици.Някои могат с ваг-ком,някои не.
По предницата има минимални разлики спрямо 2х4,но не са съществени.
Отзад е играта.Провери дали работи на заден синхрото,както и четирите тампона(един струва около 100 лева).
Трябва да я вдигнеш на подемник,за да разгледаш диференциала-дали е омаслен,преглед на задни карета и полуоски.Има доста информация във форума за синхро.Успех
По предницата има минимални разлики спрямо 2х4,но не са съществени.
Отзад е играта.Провери дали работи на заден синхрото,както и четирите тампона(един струва около 100 лева).
Трябва да я вдигнеш на подемник,за да разгледаш диференциала-дали е омаслен,преглед на задни карета и полуоски.Има доста информация във форума за синхро.Успех
- sonaris
- Автомобил: VW Passat B4 Syncro
- Двигател: ADY
- Контакти:
Аз карам PASSAT Variant (ADY)2.0 Syncro 93-97 почти всички екстри за модела. Преди да си го купя карах същия GT 115 коня но без syncro не намирам разлика в разхода кой знае каква и двата ги карам на бензин. Мислия си че разхода много зависи от десния крак. Минималния разход на дълъг път и двата са ми давали 6.7 максималния 12.5 Замислям се за Газов Инжекцион и се чудя точно какъв да е. Вземай syncro-то не му мисли ако имаш парите. Малкото неудобство е поддръжката скорусната кутия е 15 000лв нова и имаш малко неприятното задължение да сменяш всичко заедно по спирачките и гумите но повярвай ми това е за добро и си струва определено. Но пък ако ти се скапят скоростите слагаш едни втора употреба откачаш кардана и газ.
Това естественно си е моето мнение.
Това естественно си е моето мнение.