Проблем с крушката на багажника
Проблем с крушката на багажника
Колеги, от една седмица имам Пасат 5 комби. Крушката на багажника не светеше и днес реших да я видя. Свалих я и гледам буксата откачена; като я закачих лампата не иска да угасне. От какво може да е и как да го оправя ?
Re: Проблем с крушката на багажника
Навярно неработещо микроключе на вратата на багажника. То не отчита кога ти е затворена врата, и не ти гаси крушката.
- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
И моята е така.При затворена врата свети,но не както по принцип а по-слабо.Колегата znainainai ме посъветва да проверш за окислена букса долу при микроключето или оголени от протриване кабели в маншона между вратата и купето.Само че не съм го правил още заради студа на вън.
- dancho_kolev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Най-вероятно дефектно микроключе в бравата на багажника!
Мерси колеги.А това микро ключе само с ново ли се оправя или може да се ремонтира?И как се сменява и колко струва?
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Преди да купуваш каквото и да е провери кабелите дали някое заземяване не е прекъснато (обикновено е кафяв) или да има оголени кабели най-вече в маншона между багажника и купето, за да не се набутваш предварително. Виж дали при заключена брава през нея минава ток - дали е затворена веригата, която би трябвало да е отворена и да не минава ток през бравата и да не свети лампата. Ако всичко е наред свали бравата и я виж какво й е. Ако е само изкривена ламаринка или нещо поправимо - изправи я и готово, но ако не става - нова брава. Вземи си нова, защото втора "злоупотреба" не знаеш на какъв хал е и дали не е по-зле и от твоята! Успех!
Колеги днес отеорих капака и с ръка без да е затворен капака щракам бравата всеедно е затворена и лампата гасне на второто щракване.Но като затвора багажника пак свети постоянно
Как да го оправя?
Как да го оправя?- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Може би трябва да регулираш палеца на купето, за което се захваща бравата. Не знам как е захванат - с един или два болта, но го отхлаби и бутни леко надолу, затегни и пробвай. Ако не стане и багажникът се затваря го бутни още малко надолу, докато го нагласиш. Трябва да се затваря с умерен удар, а не със силен или слаб. И на мен на седана при павета и дупки багажникът хлопаше и лампата примигваше и след затягане се оправи. Ако с палеца не става (не можеш да го отвиеш или нещо друго) пробвай с бравата, защото се иска малко - два - три милиметра.
Колеги днес пробвах с палеца на купето местих го на горе на долу нищо не става
.Как се сваля бравата? Да вида там какво става 
.Как се сваля бравата? Да вида там какво става Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: dtony и 71 госта