Не ми работи осветлението в купето и на вратите пасат В5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vencisto
Автомобил:
Двигател:

Не ми работи осветлението в купето и на вратите пасат В5

Мнениеот vencisto » Съб 12 мар 2011 21:28

Здравейте колеги!
Колата ми е пасат В5 2000год. 1,9 TDI PD 116 коня.
Проблема ми е от почти година, но вече ми писна. Изведнъж престанаха да ми светят интериорните лампи над огледалото за обратно виждане, над колонките от страни м/у вратите, на самите врати отдолу и в багажника. Момчетата дето ми слагаха алармата ми казаха, че било то комфорт модула щото се мокрел и изгнивал, но днес като го отворих нито в едната нито в другата кутия имаше вода, нито пък платката имаше някакви дефекти-т.е. изглеждаше като нова. Огледах куплонгите, кабелите, разбутах релета там където видях, проверих бушоните 1по1 и всичко изглеждаше на ред, но лампите не светнаха. Ако ще е от полза преди 4-5 дни за първи път и то само за минута светна лампичката над лявата колонка, а преди 2 дни пак за минута или едно затваряне на вратата на водача пък светна лампичката на вратата на водача. Ако има някой специалист или препатил с предположение или съвет да помага! На отговорилите, предварително БЛАГОДАРЯ!!!

Потребителски аватар
Patko
Автомобил:
Двигател:

Re: Не ми работи осветлението в купето и на вратите пасат В5

Мнениеот Patko » Съб 12 мар 2011 21:50

здравей, имаш изгнила снадка на кабел, вдигаш мокета под педалите и разплиташ кабелния сноп до този модул, на няколко места има клипнати по няколко кабела от съответния цвят, просто изгинло точно на снадката

Потребителски аватар
vencisto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vencisto » Съб 12 мар 2011 21:57

Ще погледно отново, още по обстойно защото днес ги огледах внимателно. Не съм ги разделял от оплетката която не е плътна и се виждат добре, но изглеждат като току що поставени. Алармаджийте са си вързали алармата казаха към осветлението на купето, но лампите огаснаха около месец, след като ми сложиха алармата и затова предполагам, че не е от интервенцийте около мотажа на алармата.

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Съб 12 мар 2011 22:45

Ако правилно съм те разбрал, не ти работи осветлението.
Това по принцип е проблем на бутоните, виж темата:
viewtopic.php?f=6&t=23478
Интересно е дали ти работи / задейства/ алармата, при отваряне на врата, защото се ползват същите бутони.

Потребителски аватар
vencisto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vencisto » Съб 12 мар 2011 22:56

Не съм пробвал, а сега е късно. Ще опитам утре сутринта. Идеята е хитра!
Като прочетох темата дето си ми пратил, се запитах дали си разбрал ключетата за какво са от 14 стр., при мен като задържа ключа в едната от трите ключалки в положение закл.ако са ми отворени прозорците ги затваря, а на отворено ги отваря. Може би са за това!

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Съб 12 мар 2011 23:59

Микроключетата са ти проблем.Отвори 4те врати,ако светне някоя я затвори,ако никоя не светне, почни да ги пляскаш по бравите.Ако светне значи си за микре ;)

Потребителски аватар
vencisto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vencisto » Нед 13 мар 2011 0:08

Според мен не е възможно да се прецакат всички ключета на веднъж защото не работи осветлението в никаква ситуация, но ще пробвам и с удрянето по вратата. Прочетох някъде из темите, но наистина като опитам да заключа вратите от вътре с копчето на вратата, всички се заключват и на второто прищракване от централното шофьорската се отключва.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Нед 13 мар 2011 0:09

Е тя по принцип трябва да се отключва.Този метод с припляскването го ползвам аз,за това ти казвам.Дано да съм ти помогнал :)

Потребителски аватар
vencisto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vencisto » Нед 13 мар 2011 17:24

Прави бяхте колеги! Явно и аз съм попаднал в матрицата на така наречените от вас "микрета"! Тази сутрин като отидох при колата я отключих с ключа при вкл.аларма и алармаа не се задейства. Не се задейства и от останалите 4 врати. Чуках, лопах по вратите, огънах даже тук таме ( шегувам се), но нито се задейства лармата, нито нещо светна. Значи ще пробвам да окъся кабелите на ключето, на което юнаците алармаджий са си вързали кабелите и ако светнат проклетите лампи ще направя както е направил колегата Milanov - доброто старо външно ключе под маншона на кабелите на шоф. врата. Дано да стане, че хич не ми се занимава повече с това! Ако успея ще ви информирам.
Благодаря за сега, на всички отзовали се!!!

Потребителски аватар
vencisto
Автомобил:
Двигател:

Re: Не ми работи осветлението в купето на пасат В5 - решено

Мнениеот vencisto » Пон 14 мар 2011 14:26

Привет колеги!
Въпросът с осветлението е решен що годе лесно. Благодарение на колегата Patko :bowdown :kissy: ! В огромния сноп кабели до комфорт модула, в краката на водача, всичко изглиждаше супер, но като смъкнах облицовката на снопа и се огледах за тези клипнати кабели се оказа че 2 връзки се бяха смлели е най-точно. Едната беше с 3 кабела, а другата с 8 кабела поправихги чрез спойка и лампите светнаха. Сега естествено и като си отворя коя да е врата като е вкл.алармата, писва веднага.
Благодаря на всички, дано :bishop да е полезна темата и на някой друг!!!

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пон 14 мар 2011 16:56

Браво.Но с почукването имах в предвид,по самата брава,ама карай,щом си успял.

Потребителски аватар
Patko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Patko » Вто 15 мар 2011 21:40

браво колега, радвам се че съм бил от полза, важното е всичко да е наред, приятна вечер

Върни се в “Passat”