Предварително благодаря за информацията
PASSAT B5 1.8 2000г разглобяване на задни спирачни апарати
-
badboy86
- Автомобил:
- Двигател:
PASSAT B5 1.8 2000г разглобяване на задни спирачни апарати
Здравеите колеги налага ми се да сменя задните наклатки. И ми е наеобходима малко помощ. Някои случаино да има представа как се разглобяват задните спирачни апарати? Колата е с дискови спирачки.....
-
badboy86
- Автомобил:
- Двигател:
Re: PASSAT B5 1.8 2000г разглобяване на задни спирачни апарати
Аиде бе колеги никои ли не знае
положението е спешно....
положението е спешно....- penev_23
- Автомобил:
- Двигател:
колега току що правих същото, та заначи следкато свалиш гумата, спирачния цилиндър се държи ан два болта, развиваш ги, с леко почукване сваляш апарата, откачаш спирачния мъркуч и жилото за ръчната. Понеже е трябва да върнеш цилиндъра съответно се прави следната гиманстика: закрепяш го здраво (примерно на менгеме) с една щанга леко натискаш цилиндъра на вътре и едновременно трабва да го завъртиш, аз използвах чук и секач
. Успех 
. Успех 
badboy86 написа:Здравеите колеги налага ми се да сменя задните наклатки. И ми е наеобходима малко помощ. Някои случаино да има представа как се разглобяват задните спирачни апарати? Колата е с дискови спирачки.....
Цък
-
badboy86
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря много за информацията ще бъде от голяма полза про първия по сух момент отивам да я свърша 
-
Niko Deris
- Автомобил:
- Двигател:
Да де,принципно е така,ама с един приятел в домашни условия и с доста богат набор от инструменти не можахме да върнем достатъчно цилиндъра,какво ли не пробвахме,но не стана!Сега като се позапролети,ще ходя в някой сервиз!Има ли вероятност да е проблема в цилъндъра?! 

-
brum
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Това не е разглобяване на апаратите, а сваляне на апаратите. Ако си беше написал правилно въпроса щеше да получиш отговор на 2ят час.
Зачудих се що ще разглобяваш апаратите за да смениш накладките, ама реших, че искаш да ребилднеш и апаратите.
Зачудих се що ще разглобяваш апаратите за да смениш накладките, ама реших, че искаш да ребилднеш и апаратите.
Niko Deris написа:Да де,принципно е така,ама с един приятел в домашни условия и с доста богат набор от инструменти не можахме да върнем достатъчно цилиндъра,какво ли не пробвахме,но не стана!Сега като се позапролети,ще ходя в някой сервиз!Има ли вероятност да е проблема в цилъндъра?!
Ако е скъсан маншона на цилиндъра се приготви за друг спирачен апарат , цилиндъра клеясва безвъзвратно и каквото и да му правиш няма да е както трябва ;
- sedefcho
- Автомобил:
- Двигател:
Аз четох някаде тук във форума,че най-лесно се прибира цилиндърчето(само на здните дискове) с ключ за флекс(с който се затяга диска).Имаше значение посоката в която се завърта, но в момента не мога да се сетя коя беше. Успех.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Писано е как се прибира цилиндъра.
Трябва да натискаш и едновременно да навиваш.
Потърси темата.
Трябва да натискаш и едновременно да навиваш.
Потърси темата.
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Ако всичко е наред с апарата, цилиндърчето се притиска леко и се завърта по посока на часовниковата стрелка и то се прибира (ако е откачено от системата не би трябвало да има почти никакво усилие за прибирането му)
Успех
Успех