проблемчета с пасат б6
проблемчета с пасат б6
Здравейте!Имам два проблема с пасата Б6 2006г.Първия е,чене може да се отвори вратата на водача отвън,а отвътре се отваря нормално.Ако някой може да помогне със сервизно описание или с опит как се рзглобява кората на вратата ще съм благодарен.И другия проблем е задния стоп.Напълни се с вода и сега не светят половината диоди.Понякога светят понякога не.Въпроса е дали подлежи на ремонт.
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AWT 2003
Re: проблемчета с пасат б6
Здравей, и при мен го има проблема с вратата, но не знам как да го оправя и аз. Така го карам. Ако някой знае, ще е добре да сподели.
И още нещо, колега, внимавай много със смяната на задните накладки. Не всеки може да ги смени - трябва да се качи на КТС и после да се действа.
И още нещо, колега, внимавай много със смяната на задните накладки. Не всеки може да ги смени - трябва да се качи на КТС и после да се действа.
Пасат 6 има функция за автоматично заключване при 20 км/ч. При това положение отвън не може да се отвори, а от вътре може. Възможно е да ти е блокирало механичното превключване на тази фукция в конкретната врата. Едва ли е нещо по лостовата система. Но си прав, че трябва да отвориш кората. Доколкото знам няма болтове, а само щипки. Приготви си нещо подобно на шпакла за да можеш да бръкнеш между луфта на кората и ламарината. Виждал съм ги щипките. Трябва да напъваш в основата на щипката, а не на самата кора.
По въпроса за стопа. Вероятно от влязлата вода ти окъсяват част от диодите или ако са на клеми са клеясали, но щом светят от време на време е отстранимо. Първото ще го оправиш с подсушаване, а второто с почистване с контактен спрей - има ги по техническите магазини. При всички случаи обаче след като намериш и запушиш дупката.
По въпроса за стопа. Вероятно от влязлата вода ти окъсяват част от диодите или ако са на клеми са клеясали, но щом светят от време на време е отстранимо. Първото ще го оправиш с подсушаване, а второто с почистване с контактен спрей - има ги по техническите магазини. При всички случаи обаче след като намериш и запушиш дупката.
Има вероятност дръжката да е блокирала, ако е била дръпната и същевременно се отключва колата.
За да се оправи отвори вратата, дръпни лоста за отваряне отвътре и докато го държиш дърпаш дръжката отвън. Ако това е проблема, така ще я отблокираш.
За да се оправи отвори вратата, дръпни лоста за отваряне отвътре и докато го държиш дърпаш дръжката отвън. Ако това е проблема, така ще я отблокираш.
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Тук има указание как се разглобява вратата http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=vw_passat6_3c
При мен го имаше същия проблем с вратата. Добре, че послушах Ваското1 и отложих разглобяването. След около 2 месеца упорито отваряне през задната врата отново проработи
Възможно е да е бил клеясъл механизма, защото колата не беше карана доста време(около 2-3 месеца).
Интересно ми е какъв ще се окаже проблема при теб. Сподели след като го отсраниш.
Успех!
При мен го имаше същия проблем с вратата. Добре, че послушах Ваското1 и отложих разглобяването. След около 2 месеца упорито отваряне през задната врата отново проработи

Възможно е да е бил клеясъл механизма, защото колата не беше карана доста време(около 2-3 месеца).
Интересно ми е какъв ще се окаже проблема при теб. Сподели след като го отсраниш.
Успех!