Въпрос към собствениците на Пасат 6

Техническа и сервизна информация за Passat
passatcho_stz
Автомобил:
Двигател:

Въпрос към собствениците на Пасат 6

Мнениеот passatcho_stz » Пон 08 мар 2010 15:41

Здравейте колеги!!! :bowdown :bowdown
Вече сериозно се замислям да сменям старата 3-ка със нещо по-ново пак от серията Пасат
Като цяло съм доволен от него и не искам да сменям марката с разни други талиги
Моделът Б 5 и 5.5 отпада защото с тези алуминиеви носачи и нашите "перфектни пътища" не искам когато сменям масло да сменям и носачи

Въпросът ми е следния Колко долу горе ще ми одират кожата за масла, ремъци и филтри
като правя уточнението че годишно не навивам повече от макс 15 000 км и двигателят ще е бензинов вероятно 1.6 ФСИ 102 к.с
В най-лошия случай 2.0 ФСИ
Просто не съм привърженик на нафтовите печки поради качеството на нафтата :обичам ви

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Re: Въпрос към собствениците на Пасат 6

Мнениеот maimo » Пон 08 мар 2010 16:13

не пове4е от 500-600лв

Потребителски аватар
passat6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat6 » Вто 09 мар 2010 7:01

Нищо особено в разхода. Маслото е 156 лв., маслен 18лв., въздушен 26лв., купе 35лв. И това са цени за оригинални консумативи в Юнитрейд и Порше. Шарнирите са самостоятелен детайл и повярвай ми не се чупят - 140 000км. Ремъка на 2,0 ТДИ се сменя на 120 000 км. и ремонтния комплект излиза около 500лв. Вероятно и на бензина е така. За разлика от Б 5 5 Б5.5 не се сваля бронята при смяна на ремъка. При твоя пробег едва ли ще смениш ремъци повече от веднъж. Колата е перфектна. 102кс определено ще са малко за това купе. Избери по-големия мотор, а ако е възможно и ДСГ скоростна кутия. Фантастична е. Късмет!

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Вто 09 мар 2010 9:40

passat6 написа: При твоя пробег едва ли ще смениш ремъци повече от веднъж.

Само едно уточнение- ангренажния ремък не се ли сменя на определен пробег или интервал от време, т.е. което настъпи първо?

Потребителски аватар
passat6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat6 » Вто 09 мар 2010 19:41

Има резон във въпроса. Не съм обърнал внимание в сервизната книжка да има указание за време. Когато си купих ремъка от Юнитрейд обаче, се сещам, че имаше стикер със СРОК НА ГОДНОСТ!!!!! като салам. Каучука старее и е естествено да има срок на годност от производителя. Представяте ли си как можем да вземем дървото с евтин ремък поради изтекъл срок на годност, за който не знаем.

Върни се в “Passat”