Като загрее забива
Като загрее забива
Здравейте, ако някой може да помогне: карам пасат В4-2000-115к., като е студен върви идеално, но загрее ли (не винаги), като подам газ забива и се мъчи и след малко полита.Лошото е, че не постоянно се проявява проблема. Ходих на майстор, мъчи го седмица и каза, че е дебитомер.Е сдобих се с него, карах седмица и пак същото.Колата няма газова.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Като загрее забива
a,колега забиването на едни и същи обороти на двигателя ли го прави?
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Здравей колега!
Аз имах същият проблем си се оказа ТПС-а.Иначе си провери и темп.датчици за антифриза и входящият въздух.
Възможно е и ламбда сондата да ти е отпатувала вече.Особенно ако си попушва черно и ако ти се е дигнал разхода.
Аз имах същият проблем си се оказа ТПС-а.Иначе си провери и темп.датчици за антифриза и входящият въздух.
Възможно е и ламбда сондата да ти е отпатувала вече.Особенно ако си попушва черно и ако ти се е дигнал разхода.
- сава
- Автомобил:
- Двигател:
при мен беше от ламбда сондата това забиване,закачете я на комп. и ще си каже
toni.d написа:Здравейте, ако някой може да помогне: карам пасат В4-2000-115к., като е студен върви идеално, но загрее ли (не винаги), като подам газ забива и се мъчи и след малко полита.Лошото е, че не постоянно се проявява проблема. Ходих на майстор, мъчи го седмица и каза, че е дебитомер.Е сдобих се с него, карах седмица и пак същото.Колата няма газова.
Л. сондата била наред, но сега майстора ми спомена, че е датчик, намиращ се отпред под свещите. Сега ще го сменяваме инего, пък да видим. Само да не стане да сменим всичко, а то да се окаже друго.Иначе забиването се получава и оправя на едни и същи обороти. Забива при потегляне и към 2500,3000 оборота отпушва, но не винаги се проявява проблема.
Интересното е, че като го закачиха на компютъра всички параметри бяха в норма.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Колега, я дай точен код на мотора.
2Е ли е това?
Датчика под свещите е всъщност детонационен датчик. Неговата задачка е връща момента на подаване на искрата при улавяне на детонации.
За да има детонации причините са много - прекалено голямо изпреварване на делкото, отвратително гориво, кофти свещи...
Оправете първо тези неща, тогава мъчете датчика
2Е ли е това?
Датчика под свещите е всъщност детонационен датчик. Неговата задачка е връща момента на подаване на искрата при улавяне на детонации.
За да има детонации причините са много - прекалено голямо изпреварване на делкото, отвратително гориво, кофти свещи...
Оправете първо тези неща, тогава мъчете датчика

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Само да допълня Радо, че тоя датчик /детонационния/ ако е пипан, за да работи коректно трябва да е стегнат към блока с 2,5 кг сила иначе не работи коректно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
koлега и при мен забиваше така,и към 3000 оборота всичко се оправяше все едно не е същата кола.Проблема се реши с почистване на инжектори.
Мотора е 2Е. Свещите са нови, бензина е качествен ( до колкото може да се разчита на големите вериги бензиностанции), делкото и то е ново. Не знам дали има връзка, но термостата е постоянно отворен. Споделиха ми, че няма значение, но знам ли вече. Иначе въпросния датчик не е пипан.
- чоко80
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега много е възможно да си за чистене на дюзи,,и аз го имах същият проблем