Проблем с ксенон на Пасат Б3
Проблем с ксенон на Пасат Б3
Здравейте колеги! Четох много теми във форума и видях, че някои ксенони правят проблем при включване. Проблемът при мен е както при повечето- т.е. часовникът ми се занулява, но не всеки път. На 3 - 4 запалвания на ксенона един път занулява. Има ли някакъв начин това да се оправи? Благодаря предварително!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Проблем с ксенон на Пасат Б3
Има, да.
Но щом си чел темите, значи си видял и отговорите - яко замасяване на баласти, екраниране на кабели, ако трябва - галванично разделяне на управлението на ксенона с релета.
Но щом си чел темите, значи си видял и отговорите - яко замасяване на баласти, екраниране на кабели, ако трябва - галванично разделяне на управлението на ксенона с релета.
Колега не съм много навътре в тези работи. Единия фар е замасен за желязо, а другия е на минуса на акумулатора. Ще ми разясниш ли малко повече! мерси предварително!!!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Кабелите от акумулатора, та до фаровете чак ги овиваш с домакинско фолио, а отвън със заголен проводник пристягаш фолиото и свободния край на кабела връзваш към 'маса'.
Не само фаровете, а и самите баласти трябва да са им замасени корпусите: с проводник от порядъка на 0.75 - 1мм2 връзваш за някое от болтчетата на корпуса на баласта, и от там, пак на 'маса'
Вероятно си видял и снимката ми в тази тема
viewtopic.php?f=5&t=179208&start=0&hilit=%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%BD
Лошото е, че ако не си в час с нещата - трудно ще обясня как да разделиш захранването през релета
Не само фаровете, а и самите баласти трябва да са им замасени корпусите: с проводник от порядъка на 0.75 - 1мм2 връзваш за някое от болтчетата на корпуса на баласта, и от там, пак на 'маса'
Вероятно си видял и снимката ми в тази тема
viewtopic.php?f=5&t=179208&start=0&hilit=%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%BD
Лошото е, че ако не си в час с нещата - трудно ще обясня как да разделиш захранването през релета