Здравейте колеги. Искам да ви попитам за следното:
Притежавам VW Пасат Б3 1,8моно 90 к.с. - RP мотор. Преди около месец смених съединителя - комплект марка "Люк" и от тогава по време на движение се чува едно леко свистене. Това същото свистене спира когато по време на движение натисна леко педала на съединителя, но щом го пусна веднага започва отново да се чува същия звук. Интересно, че това "свистене" го нямаше със стария съединител. Когато колата работи на място се чува същото, но като чели по-слабо и отново като натисна съединителя спира.
От какво може да е това свистене - дали от скоростите или от лагера на съединитля?
Маслото на скоростната кутия съм го сменял преди 7-8месеца.
Как може да се отстрани този шум ?
Благодаря предварително.
Питане относно шум след смяна на съединител.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Питане относно шум след смяна на съединител.
Шума е от аксиалния лагер!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Забравих съединителя е с две помпи.
Има ли някаква възможност ако свистенето e от лагера да се направи нещо без да се сменя - /сваля пак съединителя - все пак е чисто нов / на няма и 500километра ?
Има ли някаква възможност ако свистенето e от лагера да се направи нещо без да се сменя - /сваля пак съединителя - все пак е чисто нов / на няма и 500километра ?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ако е нещо на лагера, той не се ремонтира а се сменя, за да се смени определено трябва да се смъкнат скоростите. Вчера точно на един приятел на Нисана 30 км. след смяна на съединителя му се откачил лагера от вилката. Цялото разглабяне отначало
- besnia7
- Автомобил:
- Двигател:
Абе колеги тъкмо и аз щях да логвам същата тема. Аз смених моя съединител преди 2 дена.
Комплект "Закс". Като го запаля сутрин няма проблеми и като покарам 10 км градско и започва да шуми, като тракане на въртящ елемент по ламарина.
Одеве вътре в гаража се чу даже като гася колата и как някаква въртяща част спира да се върти след триене.
Колата е пасат б5.5 1.8Т
Кажете къде може да е проблема, аз така или иначе ще ходя до сервиза в понеделник, но взех да се притеснявам доста

Комплект "Закс". Като го запаля сутрин няма проблеми и като покарам 10 км градско и започва да шуми, като тракане на въртящ елемент по ламарина.
Одеве вътре в гаража се чу даже като гася колата и как някаква въртяща част спира да се върти след триене.
Колата е пасат б5.5 1.8Т
Кажете къде може да е проблема, аз така или иначе ще ходя до сервиза в понеделник, но взех да се притеснявам доста