Странен звук в скоростната кутия на Б5
Странен звук в скоростната кутия на Б5
Здравейте, колеги.Значи днеска при потегляне чух странен звук, който се чуваше от скоростната кутия.Беше като стържене. Случвало ми се е и друг път и това става само на 1-ва скорост при потегляне.Мисля че се получава от това че не бутам лоста до края, а го оставям някъде по средата. При повторен опит да я вкарам на 1ва няма никакви проблеми, влиза си супер меко, като ново и потегля.Какво мислите Вие, пак нещо счупено или просто не научквам гнездото на 1ва. Колата е Б5 2000 г. 1,9 ПД. Мерси за мненията предварително.
- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
Re: Странен звук в скоростната кутия на Б5
Ако не беше споменал че не вкючваш понякога лоста до край,и боб да фърляме нямаше да разберем,въпреки че може да е и от друго.и на мен ми се е случвало това.по невнимание или от бързане не бутам лоста до край,и някак си първа остава недозацепена и се попучава това стържене,което като чуя и корем ме боли.най вероятно нямаш повод за притеснение,ама изчакай още мнения 

Помисли си добре дали ти си виновен наистина :Д При мойта, от 2 години го имам тоя проблем -> при сериозно невнимание не вкарвам 1-ва като хората, слава Богу все още няма проблеми
Дано да е от това , че иначе...
в сервиза 

От неправилно включена 1ва скорост е това стържене наистина.. Днес на мен ми се случи 2 пъти .. като единия ми се хлъзна ръката от лоста и скоростния лост остана между изключена и 2ра скорост .. и дори щях да угасна. Това обаче не е никак добре да се прави .. че после майка плаче ако вземе та изпусне