Проблем с климатроника на Passat - 1996 година (B4)

Техническа и сервизна информация за Passat
dari16V
Автомобил:
Двигател:

Проблем с климатроника на Passat - 1996 година (B4)

Мнениеот dari16V » Пон 01 мар 2010 18:21

Здравейте колеги,

имам селедния проблем с климатроника на моето животинче VW Passat - 1996 година (B4):

Първите няколко години след покупката климатроника си работеше като слънце, но от година и половина:

Лятно време: като запаля и тръгна климатика си работи добре, но в един момент престава да охлажда. Компресора върти, тръбите са ОК, вентилатора върти, но някаква клапа се затваря и престява да постъпва въздух в купето :? . Като свалих средната решетка на таблото и натисна с дълга тел клапата отзад за да я отворя принудително (тя доста се съпротивлява) - почва да си духа студено. Прави ми впечатление, че проблема се появява при дълго пътуване с по-висока скорост (130+). След като спра, огася двигателя, поизчакам 10-тина минути климатика тръгва.

Зимно време: като загрее двигателя - топло има, но при подобна ситуация като горната пътуване по магистрала с висока скорост - изведнъж престава да духа, въпреки, че се чува вентилатора да върти. При намаляване на скоростта и пътуване около 20 мин по път с много завои, топлото си дойде само :shock

Ако някой има идея ще съм мнооого благодарен да я сподели :D , че направо :banghead:

Водих я на майстор миналата година, (уж смени някакво клапанче в компресора и я напълни с фреон въпреки, че измерването показа, че си е имало достатъчно) и проблема изчезна за известно време, даже като почнеше да духа студено, направо ни простудяваше :P , но след това се появи отново :banghead:

P.S. Охладителна течност в системата си има достатъчно, не е от това :wink:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Re: Проблем с климатроника на Passat - 1996 година (B4)

Мнениеот gr_kanev » Пон 01 мар 2010 21:20

:welcomee
Потърси колегата zfa159 - със сигурност ще ти помогне, и то така, че ще останеш доволен.
Ето и ТЕМАТА му.
Дори и да решиш сам да се "бориш", ще получиш достатъчно напътствия.

Върни се в “Passat”