не ме работят нагревателите на петата врата, кое е релето ?
не ме работят нагревателите на петата врата, кое е релето ?
не ми работеха три лентички, но изведнъж спряха всичките да работят. Копчето свети зелено когато съм на габарит за да виждам къде е , като го натисна светеше оранжево , но сега не свети, помислих че копчето е развалено и пробвах няколко други копчета от коли, на които им работят нагревателите, но пак не работи и не свети оранжевата лампичка при натиснато положение. В бушонното табло гледам че бушон номер 9 отговаря на нагревателя за задното стъкло, но той е здрав. Стигам до извода , че е реле, но в книгата ми дава реле 220 което не е в бушонното табло. Някой има ли идея къде е проблема, че в това дъждовно време е ужас без видимост през това стъкло 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: не ме работят нагревателите на петата врата, кое е релето ?
за ква кола става въпрос ? Ако е пасат до 96 год. няма реле, за по-новите не знам.Провери за прекъснат кабел в черния гумен маншон от купето към петата врата, бял със зелена ивица.
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Здравей колега!
Ако пасата ти е В4 (тоя на снимката) нямаш реле за нагревателя.Колкото и да е тъпо на В3 и В4 е вързано директно през ключа.Може и да се лъжа ама 99% съм убеден ,че няма.
Провери си веригата с една контролна лампа.Първо виж дали идва напрежение на предпазителя (на долното и горното кръче).След това виж дали идва до ключа и след него ,при включено положение (да ти свети оранжевата лампа на ключа).Ако има напрежение на всякъде виж дали има и на клемата за стъклото отзад ако и там има,провери след нагревателите.При липса са ти отишли нагревателите.Ако след тях има значи ти е прекъсната масата.В другите случай при липса на напрежение ти е прекъсната съответната верига.Веригите ги проверявай на контакт,защото иначе няма напрежение към нагревателя.
Успех и пиши какъв е резутатът
Ако пасата ти е В4 (тоя на снимката) нямаш реле за нагревателя.Колкото и да е тъпо на В3 и В4 е вързано директно през ключа.Може и да се лъжа ама 99% съм убеден ,че няма.
Провери си веригата с една контролна лампа.Първо виж дали идва напрежение на предпазителя (на долното и горното кръче).След това виж дали идва до ключа и след него ,при включено положение (да ти свети оранжевата лампа на ключа).Ако има напрежение на всякъде виж дали има и на клемата за стъклото отзад ако и там има,провери след нагревателите.При липса са ти отишли нагревателите.Ако след тях има значи ти е прекъсната масата.В другите случай при липса на напрежение ти е прекъсната съответната верига.Веригите ги проверявай на контакт,защото иначе няма напрежение към нагревателя.
Успех и пиши какъв е резутатът

- ivo penkov
- Автомобил:
- Двигател:
Няма реле със сигурност.Търси проблема в ключа или по захранването.
Ммм..да няма реле.
Виж да не е прекъснат нагревателя някъде-случва се често при по-енергично миене на задното стъкло.

Виж да не е прекъснат нагревателя някъде-случва се често при по-енергично миене на задното стъкло.
плюса към ключа беше прекъснат , алармаджии любими... Колеги спестихте ми много работа, благодарско за пореден път