Проблем със скорости VW PASSAT или AUDI 80

Техническа и сервизна информация за Passat
tanuco
Автомобил:
Двигател:

Проблем със скорости VW PASSAT или AUDI 80

Мнениеот tanuco » Съб 13 мар 2010 21:18

Здравейте колеги, братовчед съм Ви от АУДИ КЛУБ....поздрави :bowdown
Карам АУДИ 80 Б4, 2.0 Е с ръчни скорости...понеже знам, че колата има много общо с вашите Пасат-и 2 и 3 моделите и затова се обръщам с молба за помощ...

Значи проблема е, че при първия старт на колата, сутрин в студено време особено...не мога да включвам скорости. След няколко минути вкарам например със зор 3 или 5 скорост, едва тогава мога да уцеля и другите....потеглям и след километри превключването се оправя. ОТ КАКВО Е ТОВА ЧУДО

ДАЛИ КУТИЯТА Е ПЪТНИК...не хърка и няма никакви шумове
ДАЛИ МАСЛОТО Е МЕНТАК И МЕ ЦАКА ОТ ТОВА
ИЛИ НЕЩО ДРУГО....

- маслото смених първо...сложих ВАЛВОЛИН 75-90 Дура бленд 4....ама май не било синтетика, а полусинтетика според справка в нет-а...карам го вече 10 000 км.
- помпите на съединителя май са наред щото няма промяна в усилието на педала или да потъва
- смених комплект съединител...менте някво, ама е на 3000 км...а със стария беше същото
- лостовия механизъм при мен е със щанга , доколкото знам при вас са жила...ама уж и там всичко е наред..

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със скорости VW PASSAT или AUDI 80

Мнениеот vasilb » Съб 13 мар 2010 22:11

Сега е студено и полусинтетичното масло намалява четливостта си - т.е. когато е студено не може да включиш на скоростите и трябва да чакаш да се загрее двигателя, а от него да се предаде топлина и на скоростната кутия, та маслото в кутията да стане по-течливо и да може да влезне на първа, втора и т.н. Смени маслото със синтетично и ще се оправи или просто подгрявай колата около час преди това (което реално погледнато си е чиста лудост!). Сменяй маслото, за да не стане някой сакатлък, а с какво - има много теми! Ползвай търсачката! Успех!

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със скорости VW PASSAT или AUDI 80

Мнениеот vasko__2 » Съб 13 мар 2010 22:40

Обади се ако искаш и ще я видиме: 0878 924 952 Васко.

Върни се в “Passat”