Стъпково моторче на 1.8mi

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
KrasimirN
Автомобил:
Двигател:

Стъпково моторче на 1.8mi

Мнениеот KrasimirN » Нед 24 дек 2006 17:33

Колеги,въпроса ми е следния:Може ли да ми се прецака нещо по пасата/евентуално компютъра/ ако карам с изключена букса на стъпковото моторче.
Бях пуснал една тема за проблем с ниските обороти и гаснене след форсиране,като го правеше много рядко.Сега почна постоянно.Като запаля оборотите замират на около 950,но след форсиране директно гасне /докато е студена ,не го прави този номер/.Мислех да пробам със стъпковото моторче на един приятел от пасата,но се оказа ,че един от болтовете на мойто моторче/тип еврейска звезда/е тотално изяден и не мога да го развия,а и все още се колебая дали да купувам ново.Наблюдавах го как работи...при форсирането,след като палеца почти докосне буталцето :-) на моторчето,то за секунда излиза леко напред,а след това се прибира навътре и там замира...
В момента съм изключил буксата,пасата не гасне,но ме притеснява да карам така.

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Нед 24 дек 2006 17:38

Ми компа трупа много грешки :wink:

Потребителски аватар
KrasimirN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KrasimirN » Нед 24 дек 2006 17:47

Е,то естествено ще трупа грешки,но дали е безопасно да се кара така?
Все още си мисля,че моторчето си работи,но от някъде идва грешна информация за управлението му...Поне така мисля :-)...затова все още не искам да купувам ново...

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Пон 25 дек 2006 8:50

нямаш проблеми - нищо не може да се развали, единствено компа трупа грешка и след сваляне на акумулатора всичко е ОК. Но притесненията са за тебе при студен автомобил че няма кой да ти държи оборотите - малко е кофти, но се свиква :)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 25 дек 2006 12:23

какъв е мотора?
1.8 ми има точно 3 вида... :roll:

Потребителски аватар
KrasimirN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KrasimirN » Пон 25 дек 2006 14:43

Мотора е ABS,а пасата е 92-а година...
П.П. Тази сутрин наистина докато загрее видях зор :-)
П.П.П. Честита Коледа на всички!Желая много здраве,щастие и късмет ...и
безаварийно шофиране :-)

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Пон 25 дек 2006 15:19

Значи и аз имах същия проблем преди 4 месеца-и като откачах буксата за стъпковия мотор оборотите се оправяха и затова си мислех,че е от него ама не беше :wink:
Повечето майстори ми казваха карай така компа ще трупа грешки и ще рестартваш и ще е ок :wink: Да ама аз не искам селски изпълнения и затова отидох в Кастрола-Пловдив-качиха я на компа,замериха и се оказа,че просто иска центровка и леко регулиране на жилото на газта и работата заспа-вече 4 месец :wink:

П.п -аз преди това свалих моторчето и го промих,че е нали си мислех,че е от него :wink: Даже бях намерил нова за бая пари и щях да ги давам ама сега си е супер :wink:

Потребителски аватар
KrasimirN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KrasimirN » Пон 25 дек 2006 23:16

За моя пасат в "Ауто плюс" ми искат 120 лв за моторчето.Ако бях сигурен,че е от него щях да го сменя.
П.П.Да се чуди човек да реве или да се смее :-))...като съм включил стъпковото моторче,при студена кола работи добре,а като загрее гасне...като съм го изключил...докато загрее,не трябва да си махам крака от газта,а после няма проблем.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 26 дек 2006 14:29

KrasimirN написа:Да се чуди човек да реве или да се смее :-))...като съм включил стъпковото моторче,при студена кола работи добре,а като загрее гасне...като съм го изключил...докато загрее,не трябва да си махам крака от газта,а после няма проблем.

Ами с едно копче в купето - при студен двигател включено, като загрее го изключваш, и си готов.
Извинявай, избива ме на смях, ама на теб сигурно ти се реве.

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Вто 26 дек 2006 15:22

KrasimirN написа:За моя пасат в "Ауто плюс" ми искат 120 лв за моторчето.Ако бях сигурен,че е от него щях да го сменя.
П.П.Да се чуди човек да реве или да се смее :-))...като съм включил стъпковото моторче,при студена кола работи добре,а като загрее гасне...като съм го изключил...докато загрее,не трябва да си махам крака от газта,а после няма проблем.

Отиди първо на елкон в Кастрол или Бош и те ще ти кажат дали е от него и въобще от какво е :wink: За 20лв може да спестиш много повече от предположениата на някой майстор :wink:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 27 дек 2006 9:38

dxd написа:
KrasimirN написа:За моя пасат в "Ауто плюс" ми искат 120 лв за моторчето.Ако бях сигурен,че е от него щях да го сменя.

Отиди първо на елкон в Кастрол или Бош и те ще ти кажат дали е от него и въобще от какво е :wink: За 20лв може да спестиш много повече от предположениата на някой майстор :wink:

Аз ходих и в БОШ и в Мото пфое и в непомня още къде, ма всичките викат двигателя работи перфектно незнам къф ти е проблема.

П.С Аз смених моторчето, но с него се намали само малко температурния интервал в който прави тази игра с оборотите.Смених и температурния датчик и с него намали още малко диапазона, после смених всички вакумни маркучи, кабели, палец и капачка и последно от вчера термостат. Остана само някъде около 60 градуса 1 или 2 пъти направи номера с оборотите.

Потребителски аватар
KrasimirN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KrasimirN » Нед 31 дек 2006 19:29

Днес,съвсем случайно реших да откача и буксата на датчика на температурата.Колкото и да форсирах,оборотите си заспиваха на 950.Като го закачих след форсиране пак тръгваше да гасне.Възможно ли да е от него?Сменял съм го преди една година.Когато колата е студена си държи 1200 оборота.Датчика е четворка...
***Весело посрещане на Новата Година.Желая на всички много здраве и късмет през настъпващата 2007! ***

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 31 дек 2006 20:03

KrasimirN написа:Днес,съвсем случайно реших да откача и буксата на датчика на температурата.Колкото и да форсирах,оборотите си заспиваха на 950.Като го закачих след форсиране пак тръгваше да гасне.Възможно ли да е от него?Сменял съм го преди една година.Когато колата е студена си държи 1200 оборота.Датчика е четворка...
***Весело посрещане на Новата Година.Желая на всички много здраве и късмет през настъпващата 2007! ***

Проблема ти е малко омазан и ми се струва че ще се спасиш с части от колега от форума. Ако някой може да ти заеме датчик и моторче за тест ще ллокализираш проблем. УСПЕХ И МНОГО ЩАСТИЕ ПРЕЗ НОВАТА 2007!

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: Стъпково моторче на 1.8mi

Мнениеот velinsl » Вто 16 мар 2010 19:33

Разархивиране.
И аз имам съмнения, че не ми е добре стъпковото моторче. Обаче в Ауто плюс искат 130 и 220лв :screwy
Не са ли доста тези пари за такова нещо.
Някой има ли на идея с колко крачета съм, при условие че автомобила е март 92г.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Re: Стъпково моторче на 1.8mi

Мнениеот xalerrelax » Вто 16 мар 2010 19:35

velinsl написа:Разархивиране.
И аз имам съмнения, че не ми е добре стъпковото моторче. Обаче в Ауто плюс искат 130 и 220лв :screwy
Не са ли доста тези пари за такова нещо.
Някой има ли на идея с колко крачета съм, при условие че автомобила е март 92г.

Не съм сигурен,ама не трябва ли да е с 4 крачета.

Върни се в “Passat”