Здравейте колеги,
От една година съм собственик на VW Passat 6, 2.0 FSI, 4Motion, 2006 г. ръчна скоростна кутия, абревиатура на мотора BVX, тип 3C23GM и не съм имал никакви проблеми досега, а удоволствието от карането си заслужава.
Моля за съдействие по отношение смяна на горивен филтър и къде всъщност се намира при моя модел. Останах леко озадачен, защото от Порше София изток на мое запитване ми отговориха, че за смяна на горивния филтър, запалителните свещи и спирачната течност ще ми вземат 100 лв. за труда, а от Порше София Юг - горивен филтър за моя автомобил не се сменял, а се сменял заедно с бензиновата помпа или заедно е резервоара, нещо от този род. Ако някой може да помогне със съвет относно смяната на въпросния филтър, ще съм много благодарен!
Също така ще сменям масло и филтър на Халдекса, масло на скоростна кутия, запалителни свещи и бях решил да го направя в официалните сервизи на Порше, сега вече се чудя дали да не си взема частите от там и да търся по-компетентен майстор пък бил той и в малък сервиз.
Ще съм благодарен, ако някой може да посочи слабостите на този автомобил, дефекти и неприятни изненади.
Пасат Б6 2.0 FSI, 4Motion къде се намира филтъра за горивото
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б6 2.0 FSI, 4Motion къде се намира филтъра за гори
Възможно да са прави, че се сменява при смяна на резервоара.
Просто е труднодостъпен.
Според ето тази схема се намира точно над резервоара.
http://elsaweb.spaghetticoder.org/doc/V ... 34447616/3
Позиция номер 20 е филтъра;)
Позиция 14 е самият резервоар за гориво.
Това е за 4Motion моделите, точно като твоя ;)
Просто е труднодостъпен.
Според ето тази схема се намира точно над резервоара.
http://elsaweb.spaghetticoder.org/doc/V ... 34447616/3
Позиция номер 20 е филтъра;)
Позиция 14 е самият резервоар за гориво.
Това е за 4Motion моделите, точно като твоя ;)
- b60_460
- Автомобил: Passat B6 1.9 TDI
- Двигател: BXE 2006

Здравейте отново,
Точно така смятам и аз, а именно, че горивния филтър е добре да се сменя на около 60000 км. за моя мотор /дано да не се лъжа за километрите/ и след тези объркващи отговори от страна но официалните сервизи се амбицирах сам да разбера къде е истината и въобще е много неприятно да отидеш в оторизиран сервиз и да срещнеш недоумяващи погледи, почесване, повъртане и да останеш с впечатлението, че и те знаят колкото теб.
Благодаря много за схемата и за помощта ви. Изчетох доста по форума, намерих много полезна информация, но като че ли има повече инфо за дизеловите двигатели на Пасат 6, отколкото за бензиновите. В тази връзка всеки коментар за бензиновите 6-ци ще е от полза.
Сега ще си принтирам схемата, превеждам я и ще посетя Порше, а и някой друг сервиз отново. Много се надявам като се свали задната седалка, да има достъп до филтъра за горивото!
Леко и безаварийно шофиране на всички!
Точно така смятам и аз, а именно, че горивния филтър е добре да се сменя на около 60000 км. за моя мотор /дано да не се лъжа за километрите/ и след тези объркващи отговори от страна но официалните сервизи се амбицирах сам да разбера къде е истината и въобще е много неприятно да отидеш в оторизиран сервиз и да срещнеш недоумяващи погледи, почесване, повъртане и да останеш с впечатлението, че и те знаят колкото теб.
Благодаря много за схемата и за помощта ви. Изчетох доста по форума, намерих много полезна информация, но като че ли има повече инфо за дизеловите двигатели на Пасат 6, отколкото за бензиновите. В тази връзка всеки коментар за бензиновите 6-ци ще е от полза.
Сега ще си принтирам схемата, превеждам я и ще посетя Порше, а и някой друг сервиз отново. Много се надявам като се свали задната седалка, да има достъп до филтъра за горивото!
Леко и безаварийно шофиране на всички!