VW 1.8 20V заслужава ли си?
- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
VW 1.8 20V заслужава ли си?
Добър вечер колеги,моля да ме светнете по някой въпроси относно евентуална покупка на Пасат VW 1.8 20V декември 1998г.Преди малко го поогледах и палнах....но ме досрамя да го "резна".Споделете моля с какви проблеми евентуално ще се сблъскам
. Пише ,че има сервизна книжка и е на "реални "километри-не ми се вярва,кожен салони т.н и е с "метални" алумин или чугун не можах да определя колектори идеален за газинжекцион.Да поясня,че в момента карам Пасат 1.8моно 1991г.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW 1.8 20V заслужава ли си?
ulipet. С по няколко думи казано:
- демпферен маховик (забравих, го какъв беше, може и да не е)
- турбо
- дебитомер
- капризна предница - 8 носача
- компютъра на ABS-a
- изгарящи бобини
За повече инфо, ползвай търсачката с ключови думи (виж по-горе
). Не всичките неща ще ти се случат, но шанса да те сполетят нараства правопропорционално на нарастването на изминатите километри.
- турбо
- дебитомер
- компютъра на ABS-a
- изгарящи бобини
За повече инфо, ползвай търсачката с ключови думи (виж по-горе

- ulipet
Оле майко,с две думи да си карам старата.........то срам за VW много дефекти .bachest написа:ulipet. С по няколко думи казано:
- турбо
- дебитомер
- компютъра на ABS-a
- изгарящи бобини
За повече инфо, ползвай търсачката с ключови думи (виж по-горе). Не всичките неща ще ти се случат, но шанса да те сполетят нараства правопропорционално на нарастването на изминатите километри.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Чакай сега, че 100 човека ще ме освиркат, че съм те отказал.
Премисли си и си прецени. Не разчитай само на моето мнение.

-
- Автомобил:
- Двигател:
бегай далече от това чудо да няма после
успех 

- ulipet
За предницата съм чувал и чел,че е калпава,но за другите работи не.Проблемите с електрониката са плашещи.Колата ми трябва да я карам не да ме оставя насред път.Май ще трябва да премисля и за друга марка.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
ulipet написа:Оле майко,с две думи да си карам старата.........то срам за VW много дефекти .
Нищо подобно

Ако си финансово подготвен няма нищо лошо да си купиш по-нова кола

-
- Автомобил:
- Двигател:
Winner25 написа:Нищо подобноСъщо мога да изброя поне толкова дефекти които ги има в 90% от Б3-ките
![]()
:
Колега - съгласен. Обаче разликата e, че когато отстраняваш дефектите на Б3-ките сумите са двуцифрени. А на Б5-тиците започват от 100 лв и растат по логаритмичен закон до плюс безкрайност. Това ми беше идеята. Не че са лоши автомобили.
bachest ,човека е питал за варианта без турбо , така че този проблем отпада . За окачването може да се каже , че е еднакво при тези автомобили => проблемите ще са като при другите модели . Бобините наистина са проблемни , но става дума за единични случаи и не смятам , че може да се прибави към графа постоянни дефекти .
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
bachest написа:
Колега - съгласен. Обаче разликата e, че когато отстраняваш дефектите на Б3-ките сумите са двуцифрени. А на Б5-тиците започват от 100 лв и растат по логаритмичен закон до плюс безкрайност. Това ми беше идеята. Не че са лоши автомобили.
И аз съм съгласен

- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
Всичко е относително. За B5 плащаш повече пари за покупка и поддръжка, но това ти носи повече комфорт и сигурност при шофиране.
Лично съм карал няколко B3 и са идеални автомобили. Човек трябва да си прецени за себе си какво му трябва.
Да се инвестират прекалено много пари в кола, не е много оправдана инвестиция, всяка година губиш.
Относно носачите на B5/B5.5 - вече година и половина го карам по българските пътища, минал съм 30 000 км и за сега, дано и да продължи така, нямам никакви проблеми с носачите и накрайниците. Не съм от хората, които прекомерно пазят колата си, но все пак внимавам и съм слаломист, като гледам да избягвам дупките. Всичко си е и късмет каква кола ще ти се падне.
Ако си ти харесва B3 (много добър автомобил), си го карай, винаги ще им намериш приложение на паричките, които си събрал
Лично съм карал няколко B3 и са идеални автомобили. Човек трябва да си прецени за себе си какво му трябва.
Да се инвестират прекалено много пари в кола, не е много оправдана инвестиция, всяка година губиш.
Относно носачите на B5/B5.5 - вече година и половина го карам по българските пътища, минал съм 30 000 км и за сега, дано и да продължи така, нямам никакви проблеми с носачите и накрайниците. Не съм от хората, които прекомерно пазят колата си, но все пак внимавам и съм слаломист, като гледам да избягвам дупките. Всичко си е и късмет каква кола ще ти се падне.
Ако си ти харесва B3 (много добър автомобил), си го карай, винаги ще им намериш приложение на паричките, които си събрал

- draior
- Автомобил: Toyota Corolla Verso 2.2 D4D
- Двигател:
- Контакти:
кико пап написа:бегай далече от това чудо да няма после![]()
![]()
успех
и каква по точно е причината?
bachest написа:Winner25 написа:Нищо подобноСъщо мога да изброя поне толкова дефекти които ги има в 90% от Б3-ките
![]()
:
чак логаритмично? има и цени и цени с малко повече търсене се намира?
пример сменявал съм воден радиатор и на Б3 и на Б5 цената на нов в единия случай е 130 в другия 170
Колеги много съм нов във форума,но всичко си има начало.
По въпроса за 1.8 20 клапана.имам го от 5 години.до сега съм имал ядове само с предницата.като двигател-никакви грижи,но много стриктно съм го обслужвал-масла,филтри,ремъци и т.н.
за колегата който се колебае му казвам-скачай смело и ще си доволен.
По въпроса за 1.8 20 клапана.имам го от 5 години.до сега съм имал ядове само с предницата.като двигател-никакви грижи,но много стриктно съм го обслужвал-масла,филтри,ремъци и т.н.
за колегата който се колебае му казвам-скачай смело и ще си доволен.
Аз също имам такъв пасат и освен по предницата нищо не сам пипал няма да збъркаш ако си вземеш този модел
- vladohist
- Автомобил:
- Двигател:
взимай смело и не се плаши, ако е читава колата няма да имаш ядове, а относно носачите някои хора малко попрекаляват с историите че се чупят като солети,колата е супер, има много добра возия, комфорта е супер така че за мен е добър избор и няма кола по която да не се прави нищо