Лагери NACHI за алтернатора на пасат?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Лагери NACHI за алтернатора на пасат?

Мнениеот Danny boy » Пет 30 яну 2009 20:05

Проблема ми е следния:
Поради зверския вече вой на алтернатора реших да си сменя лагерите.
За тези които имат същата дилема,лагерите за алтернатор Бош са 6201 и 6303 c3 /а не 6203/
Оригиналните ми лагери бяха KOYO 6303 c3 и NTN 6201
И така купих си лагери FAG,монтирах ги и.прекрасно шума вече си беше отишъл,да..ама не още на другия ден лагерите/новите/вече виеха на високи обороти,включени фарове и халогени,с две думи при натоварване./ремъка не е пренатегнат,след откачане на алтернатора шум няма при работа на мотора/виене/
Реших да си търся японски щото...обаче ми предложиха едни NACHI,вече не работели с КОYО.
Въпросът ми е някой слагал ли ги е щото за пръв път ги чувам,да не купувам трети път лагери?

Потребителски аватар
Koko26
Автомобил:
Двигател:

Re: Лагери NACHI за алтернатора на пасат?

Мнениеот Koko26 » Пет 30 яну 2009 20:15

Колега не си купувай NACHI, моят съвет е да си купиш SNR. :beer

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Пет 30 яну 2009 20:23

И аз скоро време ще сменям лагери,че мойте вият на ниски обороти и ми късат нервите.Препоръчаха ми да проверя за SKF.Ако правят такива ще си взема от тях.
Мерси за инфото за номера на лагерите.Сега ще мога да ги купя и тогава да ги свалям старите,а не обратното.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пет 30 яну 2009 21:24

suba написа:И аз скоро време ще сменям лагери,че мойте вият на ниски обороти и ми късат нервите.Препоръчаха ми да проверя за SKF.Ако правят такива ще си взема от тях.
Мерси за инфото за номера на лагерите.Сега ще мога да ги купя и тогава да ги свалям старите,а не обратното.

Вземи си KOYO или NTN,сега като се порзрових в едни стари теми открих че Ваското1 много ги хвали тези KOYO и NACHI.
SKF ако са немски иначе само китайски боклук съм срещал от малките SKF лагери в БГ.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пет 30 яну 2009 22:19

Аз съм ползвал НАЧИ и съм много доволен от тях.

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Пет 30 яну 2009 23:28

колега,лагерите fag са едни от най-добрите,които се предлагат по магазините.от 3 години се занимавам само с ремонт на генератори и стартери,и досега не сме попаднали на мек лагер.възможно е да си натиснал някоя от лопатките за охлаждане на ротора като си разглобявал.правили сме опити-при натоварване с над 25ампера на 55амперов генератор започва това виене.и няма оправия.и се съмнявам че със смяната на лагерите ще постигнеш нещо.но пробвай-поне се сваля лесно генератора.успех!ще следя темата

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Съб 31 яну 2009 11:42

poni написа:колега,лагерите fag са едни от най-добрите,които се предлагат по магазините.от 3 години се занимавам само с ремонт на генератори и стартери,и досега не сме попаднали на мек лагер.възможно е да си натиснал някоя от лопатките за охлаждане на ротора като си разглобявал.правили сме опити-при натоварване с над 25ампера на 55амперов генератор започва това виене.и няма оправия.и се съмнявам че със смяната на лагерите ще постигнеш нещо.но пробвай-поне се сваля лесно генератора.успех!ще следя темата

Това означава ли,че алтернатора ми се е скапал тотално.Шото вие само като запаля около 10-20с. и спира,предполагам докато възтанови ампеража в АБ,загубен от завъртането на стартера

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Съб 31 яну 2009 14:58

poni написа:колега,лагерите fag са едни от най-добрите,които се предлагат по магазините.от 3 години се занимавам само с ремонт на генератори и стартери,и досега не сме попаднали на мек лагер.възможно е да си натиснал някоя от лопатките за охлаждане на ротора като си разглобявал.правили сме опити-при натоварване с над 25ампера на 55амперов генератор започва това виене.и няма оправия.и се съмнявам че със смяната на лагерите ще постигнеш нещо.но пробвай-поне се сваля лесно генератора.успех!ще следя темата

Колега,аз доста години се занимавам с ремонт на всякаква техника,като започнеш от редуктори и вариатори ,металорежещи машини и стигнеш до диференциали на автобуси ,коли и там на квото се сетиш.Сигурно съм монтирал няколко хиляди лагера досега,повечето измежду които TIMKEN/USA ,FAG,SNR,....
Да не кажа че веднъж попаднахме на менте на TIMKEN за 5000евро лагера/мек/изкарахме го на люспи.
На моите лагери пишеше Made in Portugal-колко вяра да им имам? разпищяха се на другия ден.
Съвсем отговорно мога да заявя че ми е пределно ясен монтажа на лагери всякакви типове.
Просто колегата/снабдителя/ги взема от представителството на FAG в Пловдив,и затова.Иначе съм си сменял лагерите на предните и задните главини на колата пак с FAG и няма грешка ама бяха Made in Germany.Абе щом германеца е сложил японски лагер на неговата си кола значи има защо.
Като ги сменя ще пиша пак.Не е изключено и да ми присвирва лагера на водната помпа,ама лекарството е нова май май.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 31 яну 2009 15:04

И все пак какво ще е това менте лагер да изкара само един ден :)

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Нед 01 фев 2009 10:56

L&R написа:И все пак какво ще е това менте лагер да изкара само един ден :)

ами таъв колега,който като започнеш да го набиваш и му се смачква черупката.

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Нед 01 фев 2009 15:30

Колега, купи си японски лагери с пластмасова капселовка.Такива свалих от моя алтернатор, когато ги смених за първи път.NTN мисля, че бяха ... made in japan

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Съб 14 фев 2009 22:34

Колеги,не е от лагерите,след смяна пак същата работа,сутрин за 1-2мин като дам рязко газ вие на умряло и после сякаш не е било.Набеждавам лагера на водната помпа,само тя остана.
Някой да удря катинара.

petkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkow » Нед 15 фев 2009 21:55

Danny boy написа:Колеги,не е от лагерите,след смяна пак същата работа,сутрин за 1-2мин като дам рязко газ вие на умряло и после сякаш не е било.Набеждавам лагера на водната помпа,само тя остана.
Някой да удря катинара.

Здрасти колега!Виенето не е от лагерите,а от намотките на алтернатора.Първите няколко минути след първоначално палене вие и после спира.Ме си сменяй помпата...пак ще чуваш виенето.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 15 фев 2009 23:25

petkow написа:Виенето не е от лагерите,а от намотките на алтернатора.

Би ли обяснил, моля.
Не вдявам, а наистина ми е интересно.
Впрочем, на мен ми повийва ремък като запаля. :lol:
Ама със сигурност е ремък. Проверено!

Потребителски аватар
ilkomotor
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ilkomotor » Пон 16 фев 2009 16:04

NACHI - то са перефектни лагери , сложих такива на мотоциклета си на главините такива и вече 2-ра година нямам никакъв проблем ! МОНТИРАЙ NACHI и не го мисли :drunk

Върни се в “Passat”