Колеги, за каква гадост може да става дума, ако имам следното съчетание :
1. загуба на масло - на 5000 км 400 мл
2. От ауспуха, за секунда излиза по тъмен дим при палене на студен двигател
Тъмен дим при палене на студен двигател
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
В момента не мога да кажа точно какъв е цвета на дима, защото го наблюдавам малко от далеч - от купето чрез страничните огледала.Възможно ли е самото масло да не е качествено?
Предишното масло , бях си го купил от Германия ( Кастрол ) и да ми е бутнало най-много 300 мл за 10 000 км. Ама ей това пропушване взе да ми прави впечатление и да ме притеснява.
Някой сменял ли е скоро гумички на клапаните?За какви цифри говорим, ако се окажат само те?Предполагам че смяната им, е свързана с отваряне на главата на двигателя, което повлича гарнитура и може би още куп други неща които е хубаво да се сменят, щом така или иначе ще се отваря главата
Предишното масло , бях си го купил от Германия ( Кастрол ) и да ми е бутнало най-много 300 мл за 10 000 км. Ама ей това пропушване взе да ми прави впечатление и да ме притеснява.
Някой сменял ли е скоро гумички на клапаните?За какви цифри говорим, ако се окажат само те?Предполагам че смяната им, е свързана с отваряне на главата на двигателя, което повлича гарнитура и може би още куп други неща които е хубаво да се сменят, щом така или иначе ще се отваря главата

- MobilLife
- Автомобил: Wv golf 5 +
- Двигател:
- Контакти:
Мен ако питате това е по-богата горивна смес. И моя Пасат 1.8 ABS ги прави същите работи след като му сложих АГУ.А дали е за гумички ще разбереш по следния начин - на загрята кола; на място даваш газ до 4000 оборота около минута; после се обръщаш и ако зад тебе е паднала мъглата и не се вижда нищо-значи гумички в някои случаи и сегменти.Пушека от изгоряло масло е сиво-бял.