Комфорт модул Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Комфорт модул Б3

Мнениеот velinsl » Пет 19 мар 2010 22:08

Днес ми се случи следния проблем: при заключване на автомобила с централното заключване не ми се вдигна прозореца, въпреки няколкото опита, с бутона си го вдигнах както си е нормално. Само след няколко часа се вдигна както трябва. Но за момента не стана.
От скоро ми прави проблем с мигачите(само левия)
- при заключване оставя мигачите на калника и до фара не загасват. На втория третия път се изключва както се нормално.
- при отключване същта работа, дори и ми остава постоянно включен левия мигач, след 2-3 отключвания и заключвания се оправя.
По време на движение нямам проблем с мигачите. Възможно ли е да е софтуерн проблем и да се реши с Ваг-ком?
Къде може да е решението на проблема?

Днес съм го оставил с изключен акумулатор до утре и ще пиша дали има напредък по решението на въпроса.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Комфорт модул Б3

Мнениеот Winner25 » Пет 19 мар 2010 23:07

Мисля че с ваг ком не комуникира с комфорт модула :roll:
Имаш ли аларма? Или може би някъв друг модул който управлява централното? Стандартно централното не пуска мигачите :)

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Съб 20 мар 2010 0:24

Да, имам аларма.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Съб 20 мар 2010 11:02

Проблема ти е в Алармата(нагорели и залепващи контакти на релетата вътре)!Направи проба при свален прозорец да пъхнеш ключа напр. в шоф. врата и да задържиш ключа в положение заключване!След 2-3 сек прозореца трябва да се вдигне!Пиши за резултата! :wink:

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Съб 20 мар 2010 18:58

Има малък напредък, вече по-рядко прави проблема с мигачите. От някоколко спирания за деня, нямаше пропуск да си вдигне прозореца. Обаче веднъж ми направи номера с мигача от 5-6 пъти. Има напредък, но не и тотално оправяне.

pas1.8mi написа:Проблема ти е в Алармата(нагорели и залепващи контакти на релетата вътре)!Направи проба при свален прозорец да пъхнеш ключа напр. в шоф. врата и да задържиш ключа в положение заключване!След 2-3 сек прозореца трябва да се вдигне!Пиши за резултата!

Утре ще го направя, а кои са тия релета които може да правят проблем и къде се намират?

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Нед 21 мар 2010 10:23

В кутията на Алармата са!Ако стъклата не ти се вдигат и от ключа,отвори за провилактика(почистване на контактите на релетата вътре) и комфорт модула за стъклата(под задната седалка,зад шоф.)!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 21 мар 2010 10:29

Информативно само да допълня - при В3 нещата са разделени - алармата си "клати" мигачите с релета,които са си в самата аларма.Модула за ел.стъклата си ги управлява тях (намира се под задната седалка),модула за централното си управлява централното.Не е като при по-новите да е едно по-сложно извращение.
Принципно за ел.стъклата - често нагаря точно шоф. реле за стъклото понеже се ползва доста и съответно се износва доста повече.Принципа е,че като заключиш алармата подава един + към модула за 30-тина секунди и през това време той си вдига стъклата.Или не винаги го има този + (проблем от алармата) или ти е нагоряло релето за стъклото.Пробвай да свалиш и другото предно и виж дали другото ще се вдигне.Не помня коя точно жица беше с този + понеже си рових моя модул отдавна...
За мигачите - мъката е в релетата на алармата - слагат малки за да пестят място и се скапват с течение на времето (година-две,три...).
Успех!

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Нед 21 мар 2010 16:22

pas1.8mi написа:Проблема ти е в Алармата(нагорели и залепващи контакти на релетата вътре)!Направи проба при свален прозорец да пъхнеш ключа напр. в шоф. врата и да задържиш ключа в положение заключване!След 2-3 сек прозореца трябва да се вдигне!Пиши за резултата!

Днес го направих, получи се следното: заключвам, завъртам ключа на дясно, след приманаване на неутралното положение(при което се вади ключа) до упор, както се казва - вдигат се нормално. Върна ключа в неутрално положение спират, отново завътя до упор тръгват и двете и предно дясно и ляво докато се вдигант и двете догоре и спират.

Явно е било временно състояние или признак за начало на скапване.

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Пон 22 мар 2010 13:45

В момента Комфорт модула си работи нормално!Какво направи с Алармата?

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Чет 25 мар 2010 20:37

След изключването на плюсовата клема на акумулатора за една вечер не ми е правила проблем със светлините или може да го е направила един-два пъти, но последната седмица не го е правило. За сега.

Върни се в “Passat”