Имам следния проблем.Колата ми Пасат Б3 1.8 ПБ от 2 дена няма мощност.Какво ще рече това - на бензин и газ не може да се изфорсира повече от 3-4 хиляди оборота, като пусна педала на газта загася.Проверих всички маркучи за въздух да не би да изпускат от някъде,но всичко беше изправно.Купих нов комутатор,тъй като ми казаха,че почти 100% е от него - никакъв ефект.Смених и дебитомер,тъй като имах втори - отново никакво подобрение.Разбира се смених и кабелите и свещите,дистрибуторната капачка,но отново никакъв ефект.Въздушния филтър съм го сменил преди 500км.Колеги какво ще ме посъветвате да проверя друго,което съм изпуснал, та да мога да си подкарам отново автомобила
Проблем с Пасат Б3 - Липса на мощност
Проблем с Пасат Б3 - Липса на мощност
Здравейте,колеги!
Имам следния проблем.Колата ми Пасат Б3 1.8 ПБ от 2 дена няма мощност.Какво ще рече това - на бензин и газ не може да се изфорсира повече от 3-4 хиляди оборота, като пусна педала на газта загася.Проверих всички маркучи за въздух да не би да изпускат от някъде,но всичко беше изправно.Купих нов комутатор,тъй като ми казаха,че почти 100% е от него - никакъв ефект.Смених и дебитомер,тъй като имах втори - отново никакво подобрение.Разбира се смених и кабелите и свещите,дистрибуторната капачка,но отново никакъв ефект.Въздушния филтър съм го сменил преди 500км.Колеги какво ще ме посъветвате да проверя друго,което съм изпуснал, та да мога да си подкарам отново автомобила
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с Пасат Б3 - Липса на мощност
По добре даи 20-30лв. за диагностика,такива смени на сляпо са само набутвация.Миришели на бензин отзаде може да е темп датчик или ламбдата.
Колега,прав си за диагностиката.Наистина намирисва на бензин,това забравих да го спомена
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
van4ooo написа:По добре даи 20-30лв. за диагностика,...
Само, дето преди това трябва да даде едно 200-300, за да намери диагностик колегата
За съжаление - PВ-то не подлежи на диагностика с VAG-COM, а повечето 'майстори' провеждат диагностиката по метода 'Я дай да сменим това'
А това човека си го може и сам
А сега няколко размишления и по проблема:
Колега, първо се увери, че не смесва горивата и не се дави. За целта спри газта директно от бутилката. Клапана има гадното свойство по някое време да почне да изпуска
Това не е 100% гаранция, защото може да се окаже, че са ти затлачени дюзите, особено щом караш на газ
Сигурен ли си, че другия дебитомер, с който си пробвал е в час?
Ако и при двата е гърмяла газовата и са изкривени клапите...
Задължително трябва да се провери и зацепването на ангренажния ремък. Спокойно може да е прескочил няколко зъба и при стабилно закъснение на разпределителния вал не се учудвам, че не успяваш да вдигнеш оборот.
Трябва да се провери и делкото (момента на подаване на искрата)
При Digifant-контролерите това се прави като се задържи двигателя (напълно загрял) на 2 000 оборота и се изключи синия температурен датчик. Тогава контролера минава в 'авариен режим' и спира да компенсира изпреварването на делкото. Проверява се със стробоскоп или на ЕЛКОН.
Не са малко неща, амааа...