проблем с хидравличната рейка
проблем с хидравличната рейка
колеги понеже днес на пасат б3 1.8 моно рп му сменях хидравличното масло и като завивам до края направо присвирва и ми тресе волана даже го блъска едно такова и присвирва доста неприятно от какво може да се получило и преди го имаше преди да сменя маслото но сега май повече нз ремък ли помпа ли ?
- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
Re: проблем с хидравличната рейка
С каква течност смени старата ? Същия цвят течност ли сипа ?
По принцип е нормално при крайно навит волан да се чуе помпата, но не много силно. Най вероятно помпата ти заминава, на старата кола си карах така 4 години и не се скапа
Ако не е тайна, защо смени хидравличната течност.
По принцип е нормално при крайно навит волан да се чуе помпата, но не много силно. Най вероятно помпата ти заминава, на старата кола си карах така 4 години и не се скапа

Ако не е тайна, защо смени хидравличната течност.
аз днес я смених защото все стоеше под мин и никога не беше сменяна от както съм взел колата и така сега сякаш малко по леко се върти волана но това притрисване нз да не би защото скоро е сменян предния мост и не е ходено на реглаж за тоова той и волана ми стои на една страна като гумите са в право положение нз
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Възможно е да не е обезвъздушено добре, изобщо обезвъздушавахте ли? След като си карал известно време и спреш, отвори съда с течността и виж има ли малки балончета (като газирана вода) - ако има, това е знак че има въздух вътре, но лека полека би трябвало да се самообезвъдуши - покарай така 100-ина км, ако не се оправя го мисли. Иначе ако не е сменяна отдавна или никога течността, сега новата е отмила утайките и гнязта, който малко или много са уплътнявали и, честито дет се вика.
ами да ти кажа в началото като го запалихме имаше балончета доста и самата хидравлика доста свиреше но ми каза че лек полек ще се обезвъздуши 2 3 дена каране така но за самото притрисане и виене нз сигорно ше затихне след некой и друг ден каране
така хубаво да навлезе новото масло навсякаде в рейката понеже като го точехме и самата рейка се изпразни напално и докато се напални пак имам и за доливане масло остана вапреки че е на мах но до 2 3 дена може пак да спадне нз 

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
След като се смени маслото се върти бавно наляво надясно до откат поне 20 минути за да изкара въздуха, това правихте ли го, ако не вземи го направи сега, не е късно, при отворена капачка на казанчето. Аз за по-лесно като съм сменял на времето даже я бяхме вдигнали отпред на 2 тухли да не търка гумите
. Ако и след това не се оправи, виж ми последното изречение от последния пост и си приготви от 60-120 лв за рециклиране на помпата (според дали сам си я сваляш/качваш). И провери внимателно къде ще я даваш, че на някой места не се справят толкова добре - това за притрисането и виенето. За теча освен от рейката (там е около 200лв мисля рециклажа, уххх...) може да тече и от маркучите от металните щуцери, и те се правят, ама нямам представа от цени, също и други места има по-безобидни където може да се е нацепило и да изпуска и само със смяна на гумен маркуч да минеш или със стягане. Успех.

абе то не тече от никаде просто ми каза че трябва един 2 дена докато се обезвъздуши хубаво при каране и така и ако спадне малко защото се пак тая рейка се пълни навсякаде и може да падне под мах да си го долея и така
-
- Автомобил:
- Двигател:
Кажи какво масло сложи?