Страннно вадене на маркуча който влиза в дросела

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Страннно вадене на маркуча който влиза в дросела

Мнениеот orgasmatron » Нед 23 яну 2011 13:30

Сори за тъпото заглавие ама не се сетих за по-тъпо ;)
Та по въпроса, на няколко пъти ми се случва да ми излезе маркуча/тръбата която идва от въздушния филтър и влиза в дросела. Като се измъкне настава цирк невероятен. Първия път ме стресна сериозно шот не го видях навреме :). Днес отново се измъкна гадината.
Колата е Пасат, двигателя е AGG, искам да попитам колегите с такива двигатели, случвали ли ви се е такова премеждие?
Някой да има идеи защо се получава така ?
Тръбата си е добре захваната, пробвах се да я вадя насила, трудно, но не невъзможно, ама със зор става.
За днес имам обяснение защо се измъкнала, нали има сняг, та да не го изпусна...., но за другите случаи си нямам и идея.

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Re: Страннно вадене на маркуча който влиза в дросела

Мнениеот PuShE_ » Нед 23 яну 2011 14:19

А провери ли тампоните на двигателя да не се е скъсал някой и двигателя да се "разхожда" в коша,имах подобен проблем само че късаше тампона под моното докато не скъса стойката на предната греда :bishop

Потребителски аватар
orgasmatron
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Нед 23 яну 2011 15:10

то това ми беше и първата мисъл, но доколкото мога да видя всичко си е читаво, мога и да бъркам де. Но няма никакви вибрации в купето, като подадеш газ двигателя не се опитва да излезе от коша...

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 23 яну 2011 18:04

Един застава вътре,опъва една здрава ръчна и започва да се опитва да тръгва напред на 1-ва с по-резки тласъци на съединителя.Другия седи и гледа двигателя как реагира.
След това същото упражнение,но на задна,за да се види какво се случва и със задните тампони на двигателя.
Според мен става дума точно за тампон.От практиката следва да е предния,понеже той най-често се къса и мотора започва да бяга назад към коша. Много тъпо са измислени тези тампони така,че мотора да ги натоварва толкова много, но това е положението.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 24 яну 2011 8:44

orgasmatron написа:...
Тръбата си е добре захваната, пробвах се да я вадя насила, трудно, но не невъзможно, ама със зор става.
....

Не би трябвало да я вадиш при изправни скоби. Колкото и да е трудно от вибрациите и мърдането двигателя ще успее да я извади. При мен по скоро би излезнала филтърната кутия от мястото си отколкото да ес извади тръбата. Може и да бъркам естествено, защо не съм със същия двигател. При мен примерно самия маркуч/тръба/ е дълъг и поема доста добри амплитуди в движението на мотора без проблем.
И не на последно място - да не би да има обикновено газово и да се получават гърмежи, кихалката да не устисква и да вади маркуча!?

Потребителски аватар
orgasmatron
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Пон 24 яну 2011 10:25

с газов инжекцион е колата, няма гърмежи, въпреки безумния му монтаж (но това е друга бира). Явно ще е някой тампон на двигателя...
Като се постопли ще се позанимавам повечко ;)

Върни се в “Passat”