решено , ключ

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

решено , ключ

Мнениеот SoManyRetards » Съб 03 апр 2010 15:40

Здравейте колеги!
Извинявам се, ако пускам повторна тема, но прегледах всички теми в търсачката със думата "скърцане", но не открих нищо за моя проблем.

Карам Пасат б5 1.9ТДИ 110, АФН.Преди 2 дена ходих при "майстор" смених преден десен тампон на носача и след това като покарах, усетих, че нещо не е наред.. като натискам плавно спирачката, отдясната страна скърца.... просто много неприятен звук, "кръццццццц, кръьццццццц" това е само, когато спирам плавно, иначе когато спра рязко не се чува.И като чели нещо ми удря като спирам, това пак след ремонта от дясната страна.. а по време на движение примерно с 40 км/ч. се чува едно виене, не знам как да го опиша "фъст, фъст" и като увеличавам скороста лека по лека не се чува... НО това просто ме изнервя, не знам от какво.. за това и споделям тук с вас, ако някой знае какво е.. нека сподели и да ходя да го оправям.. но това със "СКЪРЦАНЕТО" при спиране плавно, направо откачам...:(

Поздрави,
Любо

Последна промяна от SoManyRetards на Пет 15 окт 2010 21:00, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Re: Скърцане отпред при натискане леко спирачка дясна страна

Мнениеот alexx » Съб 03 апр 2010 16:04

би могло да е леко блокирал спирачен апарат, но това би било пълно съвпадение с ремонта. По принцип "смених преден десен тампон на носача" би могло това да сърца, но няма да има повтарящият се шум "фъст, фъст", така че отново ще ходиш май

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Съб 03 апр 2010 17:00

Има варянт предпазния диск зад спирачния да са се опирали на него и да са го кривнали леко, оттам по чисто съвпадение спирачния диск да е корозирал малко по краищата неравномерно и самата корозия да се допира до защитния диск. Един приятел имаше същия проблем с въпросния предпазен диск. А относно скърцането... може да не ти е много истински тампона и просто като се натоварва постепенно да прискърцва.

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SoManyRetards » Съб 03 апр 2010 17:17

dancing_niki написа:Има варянт предпазния диск зад спирачния да са се опирали на него и да са го кривнали леко, оттам по чисто съвпадение спирачния диск да е корозирал малко по краищата неравномерно и самата корозия да се допира до защитния диск. Един приятел имаше същия проблем с въпросния предпазен диск. А относно скърцането... може да не ти е много истински тампона и просто като се натоварва постепенно да прискърцва.

Ами там като го слагаха, напъваха нещо с щанга... а иначе скърцането е много гадно, като намалям плавно и даже леко се усеща как приудря леко дясната страна...

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SoManyRetards » Пон 05 апр 2010 14:43

Проблема се оказа в диск-а.Ходих при друг "маистор" днес и той свали диска и го прати на стругар.Сега всичко изчезна.:)

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Re: Скърцане отпред при натискане леко спирачка - РЕШЕНО

Мнениеот Milanov » Пон 05 апр 2010 17:58

Аз така ходих преди празниците, да сменя при "майстор", преден десен маншон на каре, та тръгнах на път и нещо започна отпред да ми стърже.
Вдигам на крик, свалям гума и виждам, че едно от двете болчета 10 mm държащо предпазната ламарина на диска от вътре се е отвило и паднало между ламарината и диска и съответно стърже в диска
Предполагам, че преди да падне е стъргало в диска.
В момента съм с едно болче, за да го поставя предполагам, че трябва да се сваля диска.
Въпроса е каква му е работата на тоя "майстор", да пипа там.
Не съм монтьор, но мисля, че нарочно го е отегнал, защото сервиза е "голям" и тоя мухло е на заплата.. през цялото време ме гледаше в ръцете..., но това не му е сервиз ВАЗ в миналото.
Яко съм набрал и се чудя дали да се върна в сервиза.

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SoManyRetards » Пон 05 апр 2010 18:10

Milanov написа:Аз така ходих преди празниците, да сменя при "майстор", преден десен маншон на каре, та тръгнах на път и нещо започна отпред да ми стърже.
Вдигам на крик, свалям гума и виждам, че едно от двете болчета 10 mm държащо предпазната ламарина на диска от вътре се е отвило и паднало между ламарината и диска и съответно стърже в диска
Предполагам, че преди да падне е стъргало в диска.
В момента съм с едно болче, за да го поставя предполагам, че трябва да се сваля диска.
Въпроса е каква му е работата на тоя "майстор", да пипа там.
Не съм монтьор, но мисля, че нарочно го е отегнал, защото сервиза е "голям" и тоя мухло е на заплата.. през цялото време ме гледаше в ръцете..., но това не му е сервиз ВАЗ в миналото.
Яко съм набрал и се чудя дали да се върна в сервиза.

Колега, едва ли е нарочно.. и аз уж ги познавам онези "маистори", ама като видях онзи как напъваше с няква щанга... лошо ми стана.. :| и в крайна сметка оправят едно, а развалят друго 8)

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пон 05 апр 2010 18:14

Аз лично бих си сменил сервиза. Те може и да не са го направили нарочно, но е факт, че са го направили, а по-лошото е, че е станало от незнание.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 05 апр 2010 20:13

jos написа:
Карам Пасат б5 1.9ТДИ 110, АФН.Преди 2 дена ходих при "майстор" смених преден десен тампон на носача

Поздрави,
Любо

как смени само тампона,рецеклира ли го.
не е ли едно цяло с носача
били споделил и кви пари, ако искаш на ЛС

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SoManyRetards » Вто 06 апр 2010 16:35

Layer написа:
jos написа:
Карам Пасат б5 1.9ТДИ 110, АФН.Преди 2 дена ходих при "майстор" смених преден десен тампон на носача

Поздрави,
Любо

как смени само тампона,рецеклира ли го.
не е ли едно цяло с носача
били споделил и кви пари, ако искаш на ЛС

Ами колега, сваля се носача и тампона се изкарва с преса.И аз отначало си помислих, че върви цялото с носача, но не е било така (и по добре, защото ще е солено с носача :| ), след това се поръчва новият тампон и се вкарва пак по същият начин, с бялото нагоре, защото иначе няма да влезне, пък и ще скърца, ако не го наместиш правилно.Това удоволствие на мен ми излезна 35 лв. тампона и към 25 лв. за работа. :)

Върни се в “Passat”