Здравейте,колеги!
Онзи ден ми докараха пасат от Германия ,за който бях развалнуван,но , за съжаление има странни проблеми ,надявам се тук да намеря полезна информация
1.колата изпада в авариен режим ,вдига разхода и върви до 2000 оборота мудно с мъка бучи,а не върви
имаше букса на ланда сондата разкачена отпред,след като я закачихме колата тръгна да върви,но светеше чека,отидох на компютър ,който като изтри грешката колата се върна на същото дереже...
Компютъра казва ,разкачена ланда сонда и неотварящ клапан на скоростната кутия??
когато е под авариен режим при смсяна на P или Р колата "РИТВА" силно,но
Когато разкача и закача средната букса на ланда сондитет(кафявата ,средната) не прави проблема с ритването и си сменя скоростите и върви перфектно....
При всяко включване ми изпищява service check и м исвети check engine light.
2.таблото спира да свети за секунда-2 и се оправя ИЛИ пък стрелките спират да засичат обороти температура и резервоар.
3.радиото(навигацията) хваща само 2 сигнала БНР и дарик търново (аз съм от региона)
Пасата е на 200 хил км,със сервизни документи,маслото на скоростната е сменено на 175 хил.
колата има неизцяло сложен газов инжекцион принс.. нареден е ,но няма изпарител и не е вързан(така дойде)
Всякакви съвети и идеи биха били полезни.
Благодаря.
пасат 5.5 2.8 автомат проблеми.
- MrLover
- Автомобил: Passat
- Двигател: AMX
Re: пасат 5.5 2.8 автомат проблеми.
Колега пише ако откриеш проблема.
смених ланда сондата,чека угасна,но проблема продължава ,сега ми казват че 3 от 4те клапани на скоростната кутия не отваряли и от там изпадала колата в авариен режим и ми искат 400 лв за ремонт на "мозъка "на кутията.
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Ако се минеш с 400лв само пак добре. Тези кутии са много опасни, затова преди да купиш трябва да го провериш.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
За тея пари сякаш по-добре да смени кутията...ако е в нея проблема де.
ще пробваме с тия компютър на кутията,човека дава гаранции
а междувременно ей тоя образ
https://www.vbox7.com/play:5fd17e78d3
казва ,че радиото се скапвало от някаква джаджа горе на гпс-а? някой да знае кое точно е за смяна?
а междувременно ей тоя образ
https://www.vbox7.com/play:5fd17e78d3
казва ,че радиото се скапвало от някаква джаджа горе на гпс-а? някой да знае кое точно е за смяна?
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Ако се разминеш само с профилактика на клапанното тяло/мозъка ще е добре. Имай предвид, че торк конвертора/т.н. турбо на тази кутия също подлежи на ремонт или направо подмяна с нов след определен пробег(по спомен 300 хил., имаше тема тук в която е посочено). В София, в Gemini-4 в момента рециклиране на торк конвертор(кутия на VW 5HP19, каквато би трябвало да е твоята) струва 390 лв., с гаранция една година, фактура и касов бон. Това е цената, ако се занесе самият детайл.
Консултирай се с твоя майстор и ако трябва и с други, но аз не бих рискувал да взема друга кутия втора употреба, освен ако първо не можеш да я пробваш как работи и не ти дават сигурна гаранция за състоянието и.
Компютъра на автоматика на тази кола е на пода, под мокета, където са краката на пасажера от пред.
Консултирай се с твоя майстор и ако трябва и с други, но аз не бих рискувал да взема друга кутия втора употреба, освен ако първо не можеш да я пробваш как работи и не ти дават сигурна гаранция за състоянието и.
Компютъра на автоматика на тази кола е на пода, под мокета, където са краката на пасажера от пред.
Последна промяна от Dpop на Чет 23 фев 2017 10:57, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Втора ръка кутия = същите проблеми. Да не те плаша, но с едни 500лв грубо няма да се минеш. Ето линк с подробна информация, може да ти е полезен:
http://audibg.com/forum/index.php?/topi ... достатъци/
http://audibg.com/forum/index.php?/topi ... достатъци/
беше влязла вода и влага в компютъра на кутията,след изсушаване колата върви отлично .
ако имате подобен проблем преди да тръгнете п ри майстори,които ви разправят за 3-4 цифрени суми, първо си вдигнете мокетчето под псасажерските крака и вижте дали няма вода.
радио проблема беше от антената-също влага ,нова и се отрстранява,
таблото смяна с ново - 80 лв всичко работи отлично .
Благодарим
ако имате подобен проблем преди да тръгнете п ри майстори,които ви разправят за 3-4 цифрени суми, първо си вдигнете мокетчето под псасажерските крака и вижте дали няма вода.
радио проблема беше от антената-също влага ,нова и се отрстранява,
таблото смяна с ново - 80 лв всичко работи отлично .
Благодарим