Проблем с работата на бензин на двигателя на Пасат 90г. 1.8
Проблем с работата на бензин на двигателя на Пасат 90г. 1.8
Здравейте всички ! Голям проблем с Пасатора !! Не може да върви на бензин. Пали без проблем на бензин, форсира се като пушка, но в момент в който се опитам да я задържа на 2000 оборота, на 3-тата секунда падат сами на 500 !! На колкото и да се опитам да я задържа, ефекта е същият. При движение, прекъсва и хълца. Сменени - бенз. помпа (новата е спарт или нещо от сорта), дюза, проверени - дроселова клапа и компютър. Правени са тестове и с друг инжекцион и комп. свалени от работеща кола и ефект няма. Проверени/сменени са въздушни и горивни филтри.На газ е като пушка и работи повече от добре. Ако някой друг се е сблъсквал с подобно нещо, нека сподели и с мен, щото 5 дни ми скъса нервите вече ..
- vlad1.8mi
- Автомобил: VW Passat Variant
- Двигател: 1.8T+ AEB 1999
Re: Проблем с работата на бензин на двигателя на Пасат 90г. 1.8
Как е Регулатора за налягане на горивото?Сигурен ли си,че помпата е сменена с нова?Предварението на запалването как е?
Здравей ! Да сигурен съм за помпата. Относно регулатора, това не е ли дебитомер ? Ако е той, то значи и него съм сменил. Запалването също е наред, само да му покажа ключа и пали и на газ и на бензин. Изключително странна ситуация. Дори ми казаха, че може капачката на резервоара да прави някакъв вакуум, та и там пробвах с друга и пак няма ефект 

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Ако твоят е Моно,значи нямаш дебитомер! 

здравейте ! Да, съгалсен съм, може и да бъркам относно дебитомера. Моно е колицата и продължавам да се измъчвам с този проблем
:( Ходих на какви ли не консултации и майстори, но никой не може да даде логично обяснение ..

-
- Автомобил:
- Двигател:
Температурен датчик 

сменен е ... днес за пореден път ще я водя колицата на някаква диагностика в Бош сервиза и ще видим
- CoZmO
- Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
- Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
- Контакти:
Здравей, колега. И аз със Б3-ката имах подобни проблеми от време на време. Нямам газ но се държи по същият начин на бензин. В момента, в който подам газ тя тръгва да се форсира и изведнъж гасне. При мен след хиляди мъки диагностики и т.н., се оказа първо една от жичките, която влиза в буксата на моното се беше отпоила, след като я запоихме оборотите заспаха, но от време на време пак даваше проблем при форсиране. Оказаха се вакуумните тръбички. Просто ги свали една по една, бяха някъде около 8 на брой, привидно им нямаше нищо, но от всяка резнахме от края по 1-2 см. и пак ги нахлузихме по местата. От тогава колата заспа и върви та се кине. Та мисълта ми е да пробваш с тези прословути вакуумни тръбички, казаха ми че това е доста често появяваща се балка при Пасатковците и Голф 2-ките.
Поздрави и успех.
Поздрави и успех.