Ламбда сонда-монтаж
Ламбда сонда-монтаж
Здравейте колеги,днес си монтирах сам Ламбда сонда-та с 4 кабелчета,сив,черен,и два бели...та дали има значение кой бял,за кой бял,предполагам че не,няма как да ги различиш,ще се радвам ако си дадете мнението
- Vladko_1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ламбда сонда-монтаж
до сега четох темите за ламбда сонда.Преди седмица съвсем случайно реших да я закарам на диагностика и излезе тая сонда.Искам да те питам ти каква си купи на BOSCH ли ? предлагаха ми разни други марки. коя е най-изгодно да избера?
ами на мен и предложиха 2 модела,имам познат в Магазини Косер...Първата 250 лв Bosh,и 90 лв,--това е без отстъпки...Не ми се даваше толкова пари за това взех за 90 лв-с отстъпка 60 лв,и преди малко я монтирах,и преди това леко мърдаха оборотите но сега вси1ко е ок,утре ще разбера за разхода,...казаха ми че тази е универсална... а 60 лв,е по добре от 250 та докадето изкара...ако имаш пари разбирасе скъпа но и тези май вършат работа ... "Томко" е марката
- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
Преди две седмици и аз смених ламбда сондата, с универсална 4 кабелна NGK, струваше 110 лв. Специално за белите кабели казаха, че не било от значение как ще се запоят. Откакто я смених не съм имал проблеми.
Иначе в магазина от който я купих, ми казаха, че имат и универсални сонди от 50-60 лв нагоре, оригиналната на BOSCH мисля че беше около 240 лв, но може и да бъркам.
Иначе в магазина от който я купих, ми казаха, че имат и универсални сонди от 50-60 лв нагоре, оригиналната на BOSCH мисля че беше около 240 лв, но може и да бъркам.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Към комплекта на сондата няма ли и специална букса за за свързване на изрязаните кабели от старата букса.Доколкото знам кабелите от сондата до буксата не е удачно да се запояват затова има преходна букса поне при мен е така.
има но докато ги стисках и се шчупиха две от тях,и ги вързах направо и ги изолирах но трябва да ги споя,на около 40 см от сондата е