забелязах и че като дам на контакт , обаче не запаля - модула ми за дневни светлини се включва въпреки че колата не е запалена . предполагам двете неща имат общо защото преди лампата за коланите си изгасваше като запаля колата въпреки че не съм сложил колан , а модула за дневните светлини заработваше няколко секунди след като колата се запали .
доста неща разглобявах по колата в последните дни и се чудя данеби да съм направил нещо без да искам. нещо свързано с еку-то примерно и релетата които са в кутията на еку-то .да съм бутнал някое реле , някоя букса в кутията на еку-то да не е добре включена, нещо такова си мисля аз . иначе всичко друго си е нормално по колата (поне на пръв поглед). интересното е че забелязах чак днес за въпросната лампичка а еку-то го свалях преди 2 дена . нямаше как да не забележа 2 дена че тази лампа свети т.к. доста си гледам оборотомера по принцип . та може и въпросния проблем да го нарека да е дошъл от днес .
а именно днес сменях маркучетата за вакумите - почти всички от тях. даже сложих н75 и н 19 на по достъпни места т.к. н75 май не работи и да ми е по на чалъм ако трябва да го сменям.
в неделя предполагам ще я закача да видя дава ли някакви грешки и ако да какви са.
та някой ако се е сблъсквал с подобен проблем да помага . благодаря
пс:сега я проверих за грешки - има само една но тя си е от преди
Address 19: CAN Gateway
Controller: 6N0 909 901
Component: Gateway K<->CAN 0001
Coding: 00004
Shop #: WSC 00060
1 Fault Found:
01044 - Control Module Incorrectly Coded
35-00 - -
пс2: днес забелязах че изобщо нямам кабел който отива към закопчалките на коланите,който евентуално да подава сигнал на лампата за коланите да загасне примерно.днес дневните си работеха нормално - включваха се като запаля колата . луда работа . някой сеща ли се нещо по въпроса ? поздрави
пс3: установих че това е лампата за аирбаг-а . с диагностиката не сканирах аирбаг каналите. възможно ли е като съм местел седалките да съм прекъснал някой кабел или да се е откачила някоя букса ? като се прибера ще направя пак диагностика този път и на аирбаг-а , че сега съм в пловдив
пс:незнам си кой
добре че помогнахте колеги , нямаше да се справя без вас

грешките които даваше :
2 Faults Found:
00532 - Supply Voltage B+
07-10 - Signal too Low - Intermittent
01217 - Side Airbag Igniter: Driver Side (N199)
32-10 - Resistance too High - Intermittent
наистина се оказаха буксите които са под седалката,поразмърдах ги , изтрих грешките и взе че лампата изгасна . ако пак светне някой път вече ще ги откача и ще ги почистя както си му е реда
поздрави