едно запитване за б3
едно запитване за б3
колеги имам едно запитване може да не е за този раздел но незнам така интересува ме понеже от горната страна на капака на ангренажа на моя пасат б3 са се разбили щипките дето се даржи и мн се клати и там от зад има един преходник дето на него се държат 2 маркучета от едната страна а от другата е захванат на капака на двигателя дали може да се намери някаде такова нещо
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: едно запитване за б3
Може
По моргите 

- momcho_bg
- Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
- Двигател: 2.5
- Контакти:
Моят капак на ангренажа също се беше разбил. Това беше още в началния етап на ползване на колата. Купих си нов от Фолксваген сервиз. Оригинален ми струваше 150 лв. Трябва да внимаваш с монтажа. Ако някоя щипка не е поставена добре има опасност от претриване от ремъка, счупване и куп други главоболия. Успех с моргите, макар че на тях трудно се намират подобни дребни пластмасови детайли...
И мойте бяха пластмасови но се счупиха и си намерих метални, нямам никакв проблем с тях единствено като искаш да видиш как е ремъка се свалят по трудно.
- volodya iliev
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: APT 2000 4MOTION
Здравей колега така както си го обяснил ми идва само едно на ум,че говориш за пластмасовата полудъга,която е хваната за шпилките от двете страни на капака на клапаните и на нея се закопчава с щипки горната част на пластмасовият капак на ангренажният ремък.Преди време при мен същата тази част за която питаш ако съм те разбрал правилно беше счупена от едната страна и се държеше само на едната шпилка но аз си взех от автоморгата само тази пластмасова полудъга на цена 5лв. тъй като капака ми беше здрав и си я смених само нея.Евентуално ако търсиш по автоморгите гледаи да е от двигател 1.6 или 1.8 и от голф двоика с пластмасов капак на ангренажа става тя е абсолютно същата.Каталожният номер на въпросната част,която те интересува е 026 109 173А.Успех в разрешаването на проблема.
- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
в пловдив срещу нева 6лв чисто ново,миналата седмица си го смених
да точно тая полудъга ми трябва че е счупена и капака се клати понеже няма как да се захваща здраво на нея иначе самия капак няма проблем значи може да се намери по морги а тя как се хваща че като е счупено там и нз как е било
- volodya iliev
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: APT 2000 4MOTION
Здравей колега когато се разходиш по автоморгите и ако намериш тази полудъга на някои от посочените двигатели,както ти писах по нагоре преди да си я свалиш от двигателя в автоморгата ще видиш как стои и се захваща и ще си обясниш как е стояла и е била захваната на твоят двигател.
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Има го в Ауто+ чисто нов.Под 10 лева мисля му беше цената.
Колегата е прав има ги полумесеците в Ауто + .Такова капаче си търсих защото и при мен се беше разбило.Обиколих много морги но проблема беше че не намерих читав капак. Или ако намеря ми искаха майка си и баща си.Не даваха само горния капак на ангренажния ремък-полумесеца , а камплект трите части за 20 -30 лв. Накрая си намерих капаче в Ауто плюс за 6 лв.Карам вече с него година и половина и нямам никакъв проблем. Успех
P.S. Внимавай с монтажа на новото капаче да не каже пук.
Монтира се като се отвиват две от гайките на капака на клапаните.

P.S. Внимавай с монтажа на новото капаче да не каже пук.
Монтира се като се отвиват две от гайките на капака на клапаните.