Нов собственик на пасат Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Нов собственик на пасат Б5

Мнениеот williams_vn » Пон 29 мар 2010 22:56

здравеите колеги от 1 седмица карам пасат Б5 че старата кола ми отесня карах/и все още си го карам за сега / рено клио 18.16V 135 коня,сега оправям някои дребни проблеми за да подкарам и пасата за постоянно .Мотора е 1.8Т АЕВ година на производство 1998 150 кончета /надявам се / .имам някои питания че след използване на търсачката нищо не открих та значи
1. при всяко палене таблото изписква 3-пъти няма никакви лампи нищо просто пищи ,иначе лампата за маслото и за течноста ако се включат изпищява пак това го пробвах,
2 климатика ми работи но не духа студено, компресора включва но студено няма казаха за някакъв клапан които не работел в самия компресор искат ми 100 лева за него и 30 лева за труд но не разбрах дали включва и фреона или не това ще питам допълнително.само разбрах че не вдига налягане
3 АБС-са тука ясно компа е скапан ще се сменя и тои маи но да видим не ми е приоритет на старата кола нямах такава екстра така че тя щще почака

Потребителски аватар
williams_vn
Двигател:

Re: Нов собственик на пасат Б5

Мнениеот williams_vn » Сря 31 мар 2010 20:58

днес извадих таблото и под една лампичка имаше дунапрен за да не свет и се оказа че след като изписка тая лапма започва да мига постоянно представлява червен кръг с удивителен посредата и всичкото това нещо е в скоби лампата се намира посредата на таблото/арматурното /,погледнах има сприрачна течност охладителна и за хидравликата някои има ли идея за какво служи друго тая лампа

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 01 апр 2010 10:03

Накладки виж...

Потребителски аватар
chakarov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chakarov » Чет 01 апр 2010 12:24

Много и безаварийни километри, колега! И аз наскоро си купих B5. Колата е супер! Много стабилна в завоите.
Да си я караш и да си я пазиш!

Потребителски аватар
williams_vn
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Чет 01 апр 2010 20:23

накладки има на около 60% и от преде и от заде течности има всякакви както му е реда днес подкарах и климатроника сега остава тая пуста лампа да видя и да сложа газова инжекция че с тия 12/100 градско не се издържа направо.днес си поръчах и един уред за турбото да му следя надува еи така за всеки случаи после си мисля да сложа и за налягане и температура на маслото че съм свикнал от рендето да има и ми липсват

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пет 02 апр 2010 10:03

не съм компетентен особенно, но мисля че тази индикация е свързана с АБС-а, който казваш че не работи ....

Потребителски аватар
kolev123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kolev123 » Пет 02 апр 2010 10:16

Не свети, заради АБС-а! Той си има отделна лампа! Някоя от течностите е по-скоро(амтифриз, за чистачките или спирачна)!
Аз лично обече бих отишъл и бих нахлузил таблото на говедото, което ти е продало колата с така изолирана лампа! Поне да беше прекъснал и зумерчето та и да не писука! Нещастници!

П.П. А ти колега защо си я купил без да й минеш една диагностика! Аз търсих Б5-ца поне половин година преди да си взема моята! Отивам харесвам я на външен вид, мотор изобщо не гледам! Казвам, че съм я харесал, но искам да я видя на диагностика! В повечето случаи като си знаят какви кенефи са колите им изобщо не се съгласяват!
Поздрави!

Потребителски аватар
hhumpff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hhumpff » Пет 02 апр 2010 17:45

Здрасти колега! Имам абсолютно същия проблем. И при мен изписква, на таблото изписва "СТОП" в момента на запалването, лампа не светва. Ходих на диагностика в сервиз на VW и от там казаха че проблема е спирачната течност. Смених я, проверих накладките, но проблема остана. Лампата която ти свети на теб не е ли за ръчната спирачка? Аз само това не съм проверявал.

Потребителски аватар
williams_vn
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Пет 02 апр 2010 19:04

не е за ръчната тя е на друга лампа ,нямам идея за какво е антифриза е на друга лампа ,не е и от спирачната течност нямам идея от каде е ще се ходи на елкон няма начин

Потребителски аватар
hhumpff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hhumpff » Пет 02 апр 2010 19:30

Ако го откриеш проблема пиши че да го оправям и аз.

Потребителски аватар
williams_vn
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Съб 03 апр 2010 14:58

днес се зарових в книжката за експлоатация и се оказва че тая лампа маи е за АБС-чето а то не работи незнам какво да я правя наи вероятно другата седмица ще я водя на елкон да кажат какво и има точно

Потребителски аватар
hhumpff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hhumpff » Съб 03 апр 2010 16:45

Абе като паля мигва лампичката на АБС-a, но той си работи, тестван е. Така че аз съм се предал и чакам някой да даде акъл :D

Georgi_G
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi_G » Вто 06 апр 2010 10:39

За Ауди А4 съм сигурен, че такава червена лампа с удивителен и зумер, освен при АБС, нива на течности, накладки и др, свети и пищи, и ако в момента на палене акумулатора пада (мисля под 10.5V), което не може да се види на ВАГКОМ, така че поне, ако искаш вземи едни кабели, вържи паралелно и друг акумулатор и пробвай да палиш.
Ако не пищи и свети, сменяш акумулатора и ...........

Потребителски аватар
hhumpff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hhumpff » Вто 06 апр 2010 13:33

Хехехе, колегата браво!!! Абсолютно това може да е причината при мен, защото акумулатора ми е много стар и е вече на доизживаване. Със сигурност при стартиране му пада напрежението, защото компютъра на газовата ми уредба не може да се стартира(казаха от сервиза за монтаж на газови уредби че това е заради пада на напрежението), а и стартера все ми се струва че завърта малко мудно. Ще пробвам да направя както казваш със втори акумулатор и дано да се реши проблема след закупуване на нов акумулатор, нещо което така или иначе трябва да направя.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Вто 06 апр 2010 13:45

Брат ми има същия проблем с пискането и с лампата!Ходи на диагностика и му казаха че срещу 300лв ше го оправят!Нещо на АБС-а било заминало!Но не разбрах точно какво,май компютър или управляващ блок!

Върни се в “Passat”