Въпрос за част от моно инжекцион на пасат B3

Техническа и сервизна информация за Passat
DarkCrimson
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за част от моно инжекцион на пасат B3

Мнениеот DarkCrimson » Сря 14 апр 2010 23:58

Здравейте колеги,
от скоро имам кола, решил бях първата ми кола да е или пасат или е30. Взех пасат, но имам следния проблем - на моно инжекциона (не мога да кажа какъв тип, не разбирам много) като се махне капака пластмасовия се вижда ясно как над една капачка излиза малко бензин докато работи колата. Майстора ми каза, че трябва да се подмени платното, което се намира под нея и прилагам снимка на него. Въпроса е от къде може да се поръча такова нещо, аз съм от Русе и обиколих всички магазини за авточасти? От хоби кар ми казаха, че го няма като артикул, можело цял инжекцион само, но от магазинери и майстори разбрах, че преди се намирало това платно и го продавали.
Ако някой може да помогне, но не ми разбира глупостите да каже какво да погледна, за да му дам по-изчерпателна информация.

Благодаря на отзовалите се!

bachest
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за част от моно инжекцион на пасат B3

Мнениеот bachest » Чет 15 апр 2010 14:24

Колега, това трябва да е мембраната на реглатора на гориво. За съжаление като отделна част не се предлага от VW. Върви с цялата горна част на моноинжекцията. Остава възможност за някакви ремонтни комплекти или китове, но ме съмнява, че ще намериш нещо. Ако не намериш ти предлагам следния сценарий:
1. Почисти хубаво всеки детайл на инжекцията (мембрани, пружинки и т.н.), сглоби я обратно и отиди в сервиз да ти измерят налягането, което държи регулатора. Дават го от 0.8 до 1.2 бара. Логично е, че бензиновата помпа трябва да ти е изрядна, за да са верни замерванията. След изключване на двигалтеля (или спиране на помпата), в продължение на 5 минути, налягането не трябва да е по-ниско от 0.5 бара. Това ти е диагностиката на регулатора. Ако наляганиято са в нормите, няма за какво да се притесняваш.

2. Ако имаш разминавания с наляганията си потърси цяла инжекция секънд-хенд. Модели на други автомобили, на които се монтира същия инжекцион като на твоя пасат са голф и джетата. Също така и венто и поло (но не си написал, коя година е твоя пасат). Сеата и аудито и те са в списъка, така, че избора е голям. :wink:

DarkCrimson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkCrimson » Чет 15 апр 2010 15:09

Пасата е 90-та година, от разпитване насам натам, разбрах че такива мембрани са вкарвали преди от Турция, но скоро не били доставяли такива, странното е че и други хорав Русе търсят, а никой не достравя. Ремонтни комплекти никой не можа да ми предложи, а нова горна част на инцекцион струва 680лв. Та мисля го предложението са втораръка инжекцион, но пък и той ще е на 15+ години и не се знае колко ще издържи мембрата.

Благодаря за съвета на bachest.

Ако някой друг се сеща от къде може да се снабдя с такава мембрана моля, нека пише.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пет 16 апр 2010 15:55

IvanZag
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IvanZag » Пет 16 апр 2010 16:19

Здравей колега провери ли в Евро 07? Предлагат много мембрани.

Потребителски аватар
burgazliqta2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот burgazliqta2 » Пет 16 апр 2010 16:23

и на мен ми трябва мембрана и се уговориш да ми я пратят с куриер.а колега щом си я поръ4ал кажи бива ли я,да не е някое абсолутно менте само да го взема? благодаря.

DarkCrimson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkCrimson » Пет 16 апр 2010 22:39

И в Евро 07 питах в магазина им в Русе, отдавна не са получавали такива регулатори, а в сайта им не се разбира дали имат изобщо някъде, защото полетата наличност и цена са празни. Ще им звънна в София да питам, и ще пробвам и телефона от другата тема, която колегата pas1.8mi предложи. Благодаря за инфото колега :beer

Като успея да си поръчам и аз ще пиша дали е станала, а пък после живот и здраве ако не пиша за проблем с нея пак, значи не е пълно дърво...

Върни се в “Passat”