харчене на масло
-
- Автомобил:
- Двигател:
харчене на масло
Здравейте колеги! Имам много голям проблем с мойто ауди А4 1.6 98г. Преди няколко месеца ми смеси масло и антифриз в охладителната система и колата прегря .В разширителния съд направо беше боза станало.Отидох при един майстор и той започна с отварянето на главата, шлайфане на клапани,шлайфане на глава,смяна на гарнитура,смяна на гумички.Преди да направи този проблем колата си харчеше масло някаде около 3литра на 10 000км.Покарах я около 300км и при което маслото пак започна да отива в охладителната система, но не стана боза защото постоянно я следях.Отидох на друг майстор и смених масления охладител, при което вече да се надявам няма пак да направи този проблем, НО колата започна да харчи много масло.Някаде около 400гр. за 200км.Пак трагнах на майстори, но този пат отидох в сервиза на ауди и там ми казаха 4е трябва да се започне със смяна на гумички,ако не е от тях значи е от сегментите е да ама нещо не намерих логика как парво ще ми харчи 3л. на 10000км а в следващия момент за 200км 400гр.Маслото с което карам е кастрол 10-40 наливно 12лв. литъра.А когато колата работи през аспуха излиза бял дим и мирише на изгоряло масло.След като ми смениха гумичките в ауди сервиза колата отново пушеше а като се изфорцира на едно място и сложих салфетка тя само се намокри,нямаше 4ерно по нея.А забравих да кажа че колата е и на газ. Може ли някой майстор да ме посъветва какво трябва да се направи или смени за да спре този харч на масло
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: харчене на масло
Смени маслото може да е някои ментак ако няма течове и не се оправи ще трябва да отваряш мотора.При тоя харч трябва яко да пущи докато караш,съединителя буксува ли.
- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
ОР

Последна промяна от IvanMan на Нед 11 апр 2010 17:05, променено общо 1 път.
Причина: смисълът на мнението ти е....?
Причина: смисълът на мнението ти е....?
-
- Автомобил:
- Двигател:
сигурен ли си в майсторите при които ходиш.Според мен си направил всичко необходимо при харчене на масло,сменил си гарнитура на главата,гумички на клапаните,маслен охладител.Този майстор който ти е отворил двигателя не е ли погледнал състоянието на буталата,какво странично изместване имат.Аз имах разход на масло от 1.5 до 3л на смяна на 2Е мотор,след разглабяне се оказаха износени бутала и сегменти,иначе колата вървеше много,добро ускорение,лек студен старт,голяма максимална скорост/лично съм го карал с 210 по скоростомер/,но след разглабяне се оказа ,че мотора е заминал,което обясняваше високия разход на масло.Интересното е ,че отзад не пушеше и ауспуха не беше омаслен.
Потърси някой от форумните майстори,дано ти помогнат.
Потърси някой от форумните майстори,дано ти помогнат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
van4ooo написа:Смени маслото може да е някои ментак ако няма течове и не се оправи ще трябва да отваряш мотора.При тоя харч трябва яко да пущи докато караш,съединителя буксува ли.
И мене това ме посъветваха първо маслото да сменя, а ина4е съединителя си е нормален.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ulipet написа:ОР![]()
![]()
какво ще рече това ОР ???
- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
OP-основен ремонт