Проблем с парното на B3
- jivko_ov
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с парното на B3
От скоро като включвам парното стъклата започват да се запотяват, до сега не се е случвало. Кажете, приятели проблем ли е това или не, ако е какво може да е? Помагайте.Благодаря за което!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с парното на B3
Пробвай с филтър на парното ,като за начало ..
Но трябва да провериш при теб как е,защото при мен няма филтър а е оставена само решетка горе ..
Но никога не съм имал проблем с изпотяване на стъкла .. но виж с пълнене на боклуци при моторчето..

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Изпотяването може да е от много неща.
1. Провери дали около отвора за въздух под предния капак няма листа, боклуци и всякаква мизерия, която запушва отводнителните канали до калника и водата, дори и в случая малко, влиза във въздуховодите и като пуснеш парното духа вода, която като мине през радиатора става на пара. При мен бяха запушени и първите дни (тогава беше дъждовна седмица) духаше пара, а накрая една сутрин купето беше пълно с два пръста вода.
2. В колата да е много влажно (седалките и подът) и като се затопли започва изпарение и се запотяват стъклата - в слънчев и топъл ден я остави отворена 2-3 часа и ще се оправи.
3. To be continued ...
Успех!
1. Провери дали около отвора за въздух под предния капак няма листа, боклуци и всякаква мизерия, която запушва отводнителните канали до калника и водата, дори и в случая малко, влиза във въздуховодите и като пуснеш парното духа вода, която като мине през радиатора става на пара. При мен бяха запушени и първите дни (тогава беше дъждовна седмица) духаше пара, а накрая една сутрин купето беше пълно с два пръста вода.
2. В колата да е много влажно (седалките и подът) и като се затопли започва изпарение и се запотяват стъклата - в слънчев и топъл ден я остави отворена 2-3 часа и ще се оправи.
3. To be continued ...
Успех!

-
- Автомобил: Vokswagen Pasat B3
- Двигател: PF 1988
Май радиаторчето за парното е спукано и е за смяна.Ако запотеното е мазно, сменяй. Потърси други теми за парното на пасат или голф и прочети. Може проблема да е както са писали колегите, затова огледай и проучи нещата
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
slavi7575 написа:Май радиаторчето за парното е спукано и е за смяна.Ако запотеното е мазно, сменяй. Потърси други теми за парното на пасат или голф и прочети. Може проблема да е както са писали колегите, затова огледай и проучи нещата
Ако спада охладителната течност - 100% е от него (ако все пак няма други течове по системата), но не е споменат такъв проблем. Ако го има - потърси темата за смяна на радиаторче на парното!
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
slavi7575 написа:Май радиаторчето за парното е спукано и е за смяна.Ако запотеното е мазно, сменяй. Потърси други теми за парното на пасат или голф и прочети. Може проблема да е както са писали колегите, затова огледай и проучи нещата
И аз съм на това мнение!!!
-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
радиаторче!
ако мислиш да го правиш сам ще трябва да монтираш за малко таблото на задната седалка или до колата.игарчката е жестока.
ако мислиш да го правиш сам ще трябва да монтираш за малко таблото на задната седалка или до колата.игарчката е жестока.
- Yu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз имах същия проблем и днес го смених.Работа за три дни при мен.За други е за два зависи от човека.Радиаторчето струва 28лв.от Ауто плюс.Ноо работата си е доста.Но има и хубава страна аз си почистих основно колата.И трябва да си купиш алуминиево фолио самозалепващо да запушиш дупките на клапите защото дунапрена е изгорял.Успех.
-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
а ти с това радиаторче за 28 лв.сигурен ли си ,че си свършил работа?
понеже имам едно от моя пасат дето си е ново ама не топли.
понеже имам едно от моя пасат дето си е ново ама не топли.
- jivko_ov
- Автомобил:
- Двигател:
Запотеното не е мазно,но ако е от радиаторчето трябва ли да има теч в купето защото наистина има спад на течност,но не виждам от къде тече.
- jivko_ov
- Автомобил:
- Двигател:
vasilb написа:Изпотяването може да е от много неща.
3. To be continued ...
Успех!
Беше тъпкано с листа и мизерии,но каналите са чисти,ще разбера дали е от това,дано не е радиаторчето,че ще има забавление.
- jivko_ov
- Автомобил:
- Двигател:
altanivan написа:Пробвай с филтър на парното ,като за начало ..Но трябва да провериш при теб как е,защото при мен няма филтър а е оставена само решетка горе ..
Но никога не съм имал проблем с изпотяване на стъкла .. но виж с пълнене на боклуци при моторчето..
![]()
Проверих,само решетка е,наистина ли е без филтър или е махнат някога?
[quote="jivko_ov"]само решетка е,наистина ли е без филтър или е махнат някога?[/quote
Повечето са без филтър, с едра пластмасова решетка.
Повечето са без филтър, с едра пластмасова решетка.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Щом е било пълно с листа и запотеното не е мазно - при топенето на снега водата не е имало къде да иде и е влизала през решетката. За загубата на течност - най-вероятно е от тройника и по-точно между тройника и главата - трябва да има следа от антифриза под него, а ако не - огледай другаде по свръзките. 

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
jivko_ov написа:Проверих,само решетка е,наистина ли е без филтър или е махнат някога?
Баш си е само решетка