Регулиране на стоп-машинката на Пасат B5

Техническа и сервизна информация за Passat
Spider
Автомобил:
Двигател:

Регулиране на стоп-машинката на Пасат B5

Мнениеот Spider » Пон 19 апр 2010 17:59

Здравейте,

собственик съм на Пасат 1999г 1.9 TDI AFN. Преди 2 дни в движение ми се размига лампата за подгряване. Както прочетох във форума, вероятният проблем е във стоп-машинката. Отдох да проверявам стопвете дали работят и се оказа, че светват когато натисна педала по-силно, а когато е натиснат леко не светват. Въпросът ми сега е, може ли да се регулира тази машинка и как да стигна до нея, защото се дупих половин час под таблото и не можах да рзбера как се маха кората в долната част, около педалите? Моля за съвети и насоки. Благодаря!

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Re: Регулиране на стоп-машинката на Пасат B5

Мнениеот BigTo » Вто 20 апр 2010 11:30

Според мене лампата за подгрева няма абсолютно нищо общо със спирачната система за каквото и да било. При пасатите Б5, тя е диагностична, дори и да не подгрява при подаване на контакт светва и после изгасва. Ако продължава да ти мига се насочи към свещите. Относно спирачките и при мене е така, като натисна съвсем леко спирачки, стоповете не светят и трябва малко по-силно да ги натисна.

Потребителски аватар
Bewolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bewolf » Вто 20 апр 2010 18:39

BigTo написа:Според мене лампата за подгрева няма абсолютно нищо общо със спирачната система за каквото и да било. При пасатите Б5, тя е диагностична, дори и да не подгрява при подаване на контакт светва и после изгасва. Ако продължава да ти мига се насочи към свещите. Относно спирачките и при мене е така, като натисна съвсем леко спирачки, стоповете не светят и трябва малко по-силно да ги натисна.

Аз също съм с Б5 АФН '99г. В началото на зимата взе трудно да пали и се оказаха изгоряли и четирите свещи. Индикация на таблото за изгоряла свещ така и не се появи.

Spider
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Spider » Вто 20 апр 2010 19:21

BigTo написа:Според мене лампата за подгрева няма абсолютно нищо общо със спирачната система за каквото и да било. При пасатите Б5, тя е диагностична, дори и да не подгрява при подаване на контакт светва и после изгасва. Ако продължава да ти мига се насочи към свещите. Относно спирачките и при мене е така, като натисна съвсем леко спирачки, стоповете не светят и трябва малко по-силно да ги натисна.

Колега, аз преди да пусна темата доста порових из форума. Във всяка подобна тема причината за мигането на тази лампа се оказваше в стоп-машинката. При мен е на лице същия проблем сега. Сигурен съм, че преди не беше така, защото паркирам до стена, в която виждам отражението на стоповете и когато "докоснех" педала, те светваха. А сега трябва да го натисна доста по-дълбоко за да светнат. А моята кола спира доста добре при леко натиснат педал, а сега това е проблем, защото може да ми се нахака някой отзад.

Потребителски аватар
joro09
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro09 » Вто 20 апр 2010 20:50

На мен като ми се развали стоп-машинката стоповете не светеха,индикацията на свещите мисля че пресветна няколко пъти...

Spider
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Spider » Вто 20 апр 2010 21:35

Аз пропуснах да кажа, че лампата премигна няколко пъти и след това повече не е мигала. joro09, твоята явно си я сменил, би ли казал колко излиза нова + смяна?

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Чет 22 апр 2010 19:08

Моята лампа (за подгрев на свещите) не мига, но и при мен от леко натискане на педала при спиране не светват стоповете!

Потребителски аватар
joro09
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro09 » Пет 23 апр 2010 22:19

Spider написа:Аз пропуснах да кажа, че лампата премигна няколко пъти и след това повече не е мигала. joro09, твоята явно си я сменил, би ли казал колко излиза нова + смяна?

Точно така,премига известно време и спира....ако не се оправи проблема след XXX запалвания пак ще светне.
Машинката беше около 10-15лв.Намира се над педала и се сменя със завъртане!
Но при теб както е казъл колегата по-горе вероятно проблема не е в стоп-машинката...

Spider
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Spider » Нед 25 апр 2010 15:03

Проблема е решен. :D Успях да стигна до стоп-машинката. Отваря се таблото от средата надолу (а не само частта около педалите) и така се получава достъп. Чрез развиване, отдалечих машинката от педала и сега вече стоповете светкат когато натисна 2-3см надолу, а не когато го яхна до последно. Сега всичко е както преди, друг проблем не е излязъл на яве, а как се стигна до този остана неясно (машинката сама не може да се подмести :gruebel )

Върни се в “Passat”