Дупка (отвор) в бронята на Пасат В5 ???

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Milena
Автомобил:
Двигател:

Дупка (отвор) в бронята на Пасат В5 ???

Мнениеот Milena » Вто 09 май 2006 11:58

Може въпросът ми да ви се стори смешен, но ме гложди да попитам :)
В дясната част отдолу на бронята на Пасат В5, който преди 2 месеца си взехме, има един кръгъл отвор като дупка. В началота си помислих, че сме ударили бронята някъде, въпреки, че доста предпазливо я караме колата. След няколко дни, обаче, видях същия отвор и по други пасати като нашия.
Това породи въпроса ми за какво е този отвор?
Ще съм благодарна, ако изкажете мнения!

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Вто 09 май 2006 12:10

Там се завива "куката" за теглене, която по принцип би трябвало да седи някъде в багажника

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Вто 09 май 2006 19:27

Sunny написа:Там се завива "куката" за теглене, която по принцип би трябвало да седи някъде в багажника
:no-no Не, не е вярно!
На В5 куката изобщо не се завива - за теглене си има фабрично "ухо" скрито в дясно зад малките долни решетки - едната (тази от дясно) е на щипки и се сваля сравнително лесно (добре че за нищо не стават пък и не падат лесно, че не ги и крадат). Тази дупка служи за някаква проверка на компресора на климатика, но не мога да ти кажа точно каква.

Потребителски аватар
Sara01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sara01 » Чет 11 май 2006 23:04

[quote="Rumen" ... добре че за нищо не стават пък и не падат лесно, че не ги и крадат ...[/quote]

не бъди толкова сигурен,че не се крадът
моята е откраднаха и сега чакам да ми доставят нова с цена 44 лв. :twisted: :roll:

Milena сори за спама, ама не са сдържах ....

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Сря 17 май 2006 9:01

Къде точно на бронята? Отдолу под номера има три решетки. Възможно е да е имало халогени и сега да липсват, но ако е само една дупка :roll:
Отпред по бронята няма дупки!

Потребителски аватар
Sara01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sara01 » Сря 17 май 2006 13:04

Dan4ote написа:Къде точно на бронята? Отдолу под номера има три решетки. Възможно е да е имало халогени и сега да липсват, но ако е само една дупка :roll:

така е
решетките са три
оригиналните халогени за този модел пасат са кръгли
може би е имало халогени на колата и са си ги свалили иначе не мога да си обясня тази дупка ....
а това че е само от едната страна :roll:

вариантите са:
ако желаете да имате халогени си поръчвате халогени+решетки
ако ли не си купувате решетките но без отвора за халогени
или си я карате така, едната решетка с отвор и без халоген, другата без отвор

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Сря 17 май 2006 15:15

Този модел (Passat B5) СТАНДАРТНО НЯМА халогени (т.е фарове против мъгла)! Следващият модел (известен като Passat B5.5, който се произвежда след октомври 1999 е с три решетки и халогени). Не можете дори да си поръчате подобни решетки за В5, които да имат отвори за халогени (справки UNITRADE/SAKAR Auto). Въпреки, че ако погледнете в ETKA/ETOS ще видите, че има такива, но ... няма партиден номер... Ако се поразровите или ползвате търсачката, ще разберете, че доста съм писал по въпроса за халогените на този модел, защото лично аз имах и продължавам да имам (да не кажа, че съм леко болен на тая тема) невероятен мерак да си сложа, но се оказа, че такова животно нема. Преди повече от година фирмата VOTEX, собственост на VW, която прави пост-оборудване е пуснала по сервизен канал фарове за мъгла за тези модели в комплект с ел.инсталация, ключове и променена най-долна решетка. Имало ги е в UNITRADE на промоция (както в момента има foglight kit за Golf4), но сега ги няма. Не е ясна причината поради която немогат да се поръчват вече. Аз си намерих от друг производител fog-light kit за моя В5, понеже ми е голям мерака за такива фарове, но още не съм ги монтирал.
Така, че дупката, която визирате не е от фарове за мъгла. Тъй като предполагам за коя дупка има в предвид колежката Milena - съм написал - регулировка/проверка на компресора на климатика е нещо. Тази дупка не е на най-долната решетка, а е отдясно на най-долния спойлер.

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Сря 17 май 2006 23:26

Rumen, прав си! Има отвор ама той по-скоро е отдолу на бронята. По добро описание би било в началото на кората, въпреки, че е на бронята.
По повод халогените, няма фабрични такива, но аз съм виждал пасати B5 както с празни дупки, верятно изрязвани, така и с халогение, който не можеш да разбериш, че не са оригинални. Предполагам това се kit-овете за които ти говориш

Потребителски аватар
neocom
Автомобил: B9
Двигател:

Мнениеот neocom » Чет 18 май 2006 16:09

на този модел халогените не са ли му в основните фарове?

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Чет 18 май 2006 17:23

neocom написа:на този модел халогените не са ли му в основните фарове?

Да, точно така е!

Потребителски аватар
20V_Turbo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 20V_Turbo » Пон 07 авг 2006 1:23

А какво ще кажете за нещо такова... на мен много ми харесва как изглежда
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/VW-Passa ... dZViewItem

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Пон 07 авг 2006 11:10

20V_Turbo написа:А какво ще кажете за нещо такова... на мен много ми харесва как изглежда
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/VW-Passa ... dZViewItem

Ще кажа, че е страшно! Евала 20V_Turbo, знаеш ли от кога съм се зарибил за такова чудо...!? Сега трябва да намеря начин да го поръчам. Пфуууу дей.а и и-бея - не може се поръчва; в същност то ибея си е о.к. пейпала е кофтиту нещо. А ве колеги, дайте идея как да го поръчам това.

Върни се в “Passat”