положението е следното:
колата е пасат 1,8 моно 92г. с италиански климатик. както може би се досещате фреона го няма. при търсенето на пропуск се установи, че е от маркуч от компресора до изпарителя. за същия този маркуч ми искат 35лв. на метър(само за маркуча) ама са май много, та аз си намерих маркуч и ако някой знае, да каже къде да монтирам накрайниците. аз съм от Божурище(софия-област).
Маркуч за климатик
-
- Автомобил:
- Двигател:
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Маркуч за климатик
Ето тук пише,че аз точно с това се занимавам -> Цък
Обадили са ти доста добра цена,понеже едно парче маркуч,заедно с монтаж на твоите два накрайника и т.н. при дължина до 1м ,на мен ми го правят за около 50-тина лв
.Принципно цената е доста изгодна,ако не е само за парчето маркуч без монтаж на двата накрайника,понеже за да стане като хората се монтират нови чашки,които се и заваряват за накрайниците,за да не се извъртат....заради това и цената е доста височка,но маркучите стават един път. Иначе...вие как точно сте го гледали къде и как тече,при положение,че явно не е в някакъв сервиз,щом не могат да монтират маркуча и да напълнят системата?
Оттук нататък ти трябват два нови О-пръстена (специални са,не си купувай от железарията,няма да изкарат дълго) и да се монтира маркуча.После системата трябва да се надуе,за да се види за още течове и ако няма,да се вакуумира и да се напълни с фреон,масло и оцветител.
Мислил съм над въпроса,да започна да си ги правя сам,но се оказа,че не мога да постигна такава цена,като тази на която ми го изработват....
Успех!
Обадили са ти доста добра цена,понеже едно парче маркуч,заедно с монтаж на твоите два накрайника и т.н. при дължина до 1м ,на мен ми го правят за около 50-тина лв

Оттук нататък ти трябват два нови О-пръстена (специални са,не си купувай от железарията,няма да изкарат дълго) и да се монтира маркуча.После системата трябва да се надуе,за да се види за още течове и ако няма,да се вакуумира и да се напълни с фреон,масло и оцветител.
Мислил съм над въпроса,да започна да си ги правя сам,но се оказа,че не мога да постигна такава цена,като тази на която ми го изработват....

Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
ами при хладилен техник. наду го с азот и си показа веднага. а метър маркуч от този размер е около 8 лв. и слагането нанакрайниците ми казаха по 10 лв. цената която казах, че са ми обявили е само за метър на маркуча 35лв.+2 накрайника по 10лв.=90лв. епа май е множко.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Добре де...аз не схващам .35лв метър маркуч + два накрайника по 10лв са 55лв.Колкото е нормално и колкото ме клатят и мен за 1м маркуч.
Принципно колко лв е на метър като маркуч,зависи какъв е и с какво качество е.Понеже повечето ползват Good Year Galaxy за 35 бара и той струва доста над 8лв на метър.Зависи и от диаметъра,който е маркуча - за високото налягане са по-ефтини понеже са по-тясни от тези за ниското.
Иначе принципно няма лошо да си вземеш парчето маркуч и те да ти сложат накрайниците,ама после ако гръмне или се разтече,няма да опемат отговорност и ще ти излезе доста по-скъпо да го направиш пак.Пък ако ти го направят,после като си замине сед една седмица,ще ти го оправят безплатно,понеже проблема си е техен (поне моите хора така правят,като се случи).Има истински чашки и чашки менте,които са меки и след кратко време се разтварят на мястото на пресовката и започва да тече понеже вече не е стиснат
.Аз за какво не искам да си ги правя сам...
Иначе ако са ти казали 90лв за изработката на маркуча и с работата за смяната - цената не е толкова ужасна.
Принципно колко лв е на метър като маркуч,зависи какъв е и с какво качество е.Понеже повечето ползват Good Year Galaxy за 35 бара и той струва доста над 8лв на метър.Зависи и от диаметъра,който е маркуча - за високото налягане са по-ефтини понеже са по-тясни от тези за ниското.
Иначе принципно няма лошо да си вземеш парчето маркуч и те да ти сложат накрайниците,ама после ако гръмне или се разтече,няма да опемат отговорност и ще ти излезе доста по-скъпо да го направиш пак.Пък ако ти го направят,после като си замине сед една седмица,ще ти го оправят безплатно,понеже проблема си е техен (поне моите хора така правят,като се случи).Има истински чашки и чашки менте,които са меки и след кратко време се разтварят на мястото на пресовката и започва да тече понеже вече не е стиснат

Иначе ако са ти казали 90лв за изработката на маркуча и с работата за смяната - цената не е толкова ужасна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
о.к.
мерси за съвета.
мерси за съвета.