изпотяване на прозорци на пассат B4
-
- Автомобил:
- Двигател:
изпотяване на прозорци на пассат B4
Последно време прозорците на колата взеха да се изпотяват много бързо постоянно трябва да пускам климатика и така се оправят и като го спра за отрицателно време пак се изпотяват и е много изнервяшто.Можели да ми кажета на ково се далжи това нещо.Междодругото ми бяха казали че можело да влизат изгорели газове в купето и заради това се изпотявали прозорците .Но незнам да ли е вярно и затова реших да попитам хората които разбират.Благодаря предварително.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: изпотяване на прозорци на пассат B4
Здрасти.
Колата губи ли антифриз? Има ли леко сладникав дъх в купето след няколко минути работа на двигателя?
Ако да - вероятно си говорим за спукано радиаторче на парното.
Не си писал каква е колата.
Сменял ли си наскоро филтър на въздуха за купето?
Колата губи ли антифриз? Има ли леко сладникав дъх в купето след няколко минути работа на двигателя?
-
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:Здрасти.
Колата е пасат б4 1996 комби не губи антифриз,няма сладникав дъхв купето,филтара на купето съм го сменил.И от решетките на парното хварчат малки парченца дунапрен
Също може причината да е зацапано стъкло . Ако не сте си почиствал много време .
Иначе и на мен ми хвърчат разни дунапренчета , но немисля , че това е причината за запотяването . Това е друг проблем които и аз трябва да решавам .
Иначе и на мен ми хвърчат разни дунапренчета , но немисля , че това е причината за запотяването . Това е друг проблем които и аз трябва да решавам .
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Колега,оди при човек дет отбира от климатици,да ти види клапата за рециркулация,че на такова животно ми прилича твоя проблем!
- kurortist
- Автомобил:
- Двигател:
Влага в купето 

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Зависи и от препарата за миене на прозорци. Скоро мих на майка ми предното стъкло с един... много е хубав ама за домашна употреба. Иначе се изпотяваше много лесно нейния прозорец. Също така виж и за влага в купето дали не влиза отнякъде.
-
- Автомобил:
- Двигател:
еми маи ще трябва да се ходи при някои дет разбира.благоря много на хората коите са си казали мненията.
- Snejoky
- R.I.P
- Автомобил:
- Двигател:
А да си мазал таблото с нещо мазно, за по-добър блясък? Това се лепи на стъклото и го омазнява. След това много бързо се запотява. Както са ти казали по-горе, измий си първо стъклото с някакъв препарат!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Snejoky написа:А да си мазал таблото с нещо мазно, за по-добър блясък? Това се лепи на стъклото и го омазнява. След това много бързо се запотява. Както са ти казали по-горе, измий си първо стъклото с някакъв препарат!
ами купих си препарат за против изпотяване на прозорци и дадох 10.00лв и само с него ги трия всяка събота.И как да проверя дали влиза влага.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Първо провери да не би около филтъра на купето да има боклуци. Също можеш да махниш филтъра и да видиш да не би клапата за вътрешна циркулация да е заседнала в положение "вътрешна циркулация". Тогава също се изпотяват прозорците.
Не енормално да се изпотява стъклото независимо с какво си го бърсал, освен във влажните и дъждовни дни.
Не енормално да се изпотява стъклото независимо с какво си го бърсал, освен във влажните и дъждовни дни.