ПОМОЩ ПРОБЛЕМ! Голямата загадка с Пасата на баща ми!!!!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
mladenmoto
Автомобил:
Двигател:

ПОМОЩ ПРОБЛЕМ! Голямата загадка с Пасата на баща ми!!!!

Мнениеот mladenmoto » Вто 27 апр 2010 23:25

Здравейте колеги,става въпрос за Пасат 2001г 1.9TDI 131к.с.+ чип,ако изобщо това има значение.
Търся помощ от компетентни колеги,които може би са се сблъсквали с подобен проблем или знаят къде е ключа за бараката!
Проблема е следния:
Возилото е на баща ми,има го от 3 години но от около 5-6 месеца губи странно големи количества вода,като например 1,5л за 20км при по "спортно" каране или за 300км при нормално каране.
Днес открих от къде излиза водата,оказа се че изтича от пробката на приливника на казанчето(разшерителния съд)то е под него и почти не се вижда.Първото беше да сменя капачката-оказа се че не е в нея проблема,а още по първо направихме проба с течност за газове във водната система,резултата беше отрицателен тоест не надува главата.
Колата не загрява повече от 90 градуса,не пуши изобщо,мотора работи като нов а колата направо лети(както до сега).
Утре ще направя още една проба за със зелената течност на друго место за контрола и ако отново покаже че няма наистина не се сещам какво може да е,пропуснах да спомена че цялата водна система е проверена и обезвъздушена!
Отново ще помоля за съвет,мнение или каквато и да е помощ!
Благодаря предварително!!!

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: ПОМОЩ ПРОБЛЕМ! Голямата загадка с Пасата на баща ми!!!!

Мнениеот pas1.8mi » Сря 28 апр 2010 7:21

При запален и загрял двигател,колко твърди са маркучите на водната система?Възможно е да имаш дупчица на големия Радиатор,а сега като е топло да не виждаш изпаряващата се пара от там!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: ПОМОЩ ПРОБЛЕМ! Голямата загадка с Пасата на баща ми!!!!

Мнениеот vaskoto1 » Сря 28 апр 2010 9:04

ПОМОЩ, НЕСПАЗВАНЕ НА ПРАВИЛАТА!!! :dummy:
докога?
от колко време си регистриран, а намери малко време и прочети какво има там... :deal

Върни се в “Passat”