Питане за спирачна система
- djmaster
- Автомобил:
- Двигател:
Питане за спирачна система
колеги имам един малък проблем със спирачките. значи спира си нормално всичко е обезвъздушено накладките и досковете са сменени всичо вече се е паснало. колата е пасат б3 с абс тавес04 със серво и едл . та проблена е следния като натискам педала на спирачките на около 1 см почва да спира но с мн малко усилие и продължавам да натискам някъде до средата педала и чак там става голямото усилие и вече си спира нормално проблема ми е че самия ход си е достата та питането ми е такова как може да се направи така че спирачното усилие да е достатъчно за спиране по в началото на хода на педала . при запалена кола хода е до средата а при угасена и изпуснат вакуум е 1/4 та карал съм и др коли на които хода на педала е същия като моя но спирането е още след 1вия сантимерър на хода на педала а при мен след 1вия сантиметър започва а спиране и чак като стигне педала до средата тогава спира колата. интересуваме от какво може да е дали е от износжане на помпата или е от износване на сервото или трябва да се реголира по някакъв начин. ако някои може да ми помогне ще съм му мн благодарен
Re: Питане за спирачна система
Ако си сигурен , че системата е обевъздушена добре трябва да си провериш спирачните маркучета и помпата . Може да има миниатюрен пробив от където да ти губи налягане в системата .