При спукан резервоар, какво се прави?
- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При спукан резервоар, какво се прави?
Здравейте,на един колега с пасат Б4 му се е спукал резервоара.Открил го е когато е заредил до горе на път за морето
.Сега не тече при ниско ниво на бензина,дупката е някъде високо.Та сега как се процедира?Заварява ли се,ако е от метал,колко струва тая операция..изобщо не знае какво да прави човека.Какво ще го посъветвате...Благодаря 
- dimitarpetrov
- Автомобил: HONDA CR-V 2003
- Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp
Re: При спукан резервоар, какво се прави?
pit написа:Здравейте,на един колега с пасат Б4 му се е спукал резервоара.Открил го е когато е заредил до горе на път за морето.Сега не тече при ниско ниво на бензина,дупката е някъде високо.Та сега как се процедира?Заварява ли се,ако е от метал,колко струва тая операция..изобщо не знае какво да прави човека.Какво ще го посъветвате...Благодаря
За заварка - малко хора ще се хванат да го правят. Парите се наслояват и никой не рискува. Това от опит от друга марка коли, но пак бензинов резервоар. Предполагам има чалъм, но аз лично не намерих с какво се мие и т.н.
- pyrpyl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: При спукан резервоар, какво се прави?
fallen написа:pit написа:Здравейте,на един колега с пасат Б4 му се е спукал резервоара.Открил го е когато е заредил до горе на път за морето.Сега не тече при ниско ниво на бензина,дупката е някъде високо.Та сега как се процедира?Заварява ли се,ако е от метал,колко струва тая операция..изобщо не знае какво да прави човека.Какво ще го посъветвате...Благодаря
За заварка - малко хора ще се хванат да го правят. Парите се наслояват и никой не рискува. Това от опит от друга марка коли, но пак бензинов резервоар. Предполагам има чалъм, но аз лично не намерих с какво се мие и т.н.
За заварка на бензинов резервоар съм чувал, че се изпарва на пароструйка, след това се пълни с вода, и се заварява както е пълен(с ВОДА). Не съм го пробвал......
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Oт стар майстор - германски ученик знам - прахосмукачка включена да смуче парите след измива на раезервоар и споко заваряване.За съжаление човека вече не е м/у жививите почина през 1984г.Заварява ми резервояр на 125 цата.
Иначе калай и як поялник.Преди запояване се почиства хубаво пукнатината.Важи за железен резервоар,
Иначе калай и як поялник.Преди запояване се почиства хубаво пукнатината.Важи за железен резервоар,
- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
kris11 написа:Oт стар майстор - германски ученик знам - прахосмукачка включена да смуче парите след измива на раезервоар и споко заваряване.За съжаление човека вече не е м/у жививите почина през 1984г.Заварява ми резервояр на 125 цата.
Не, че съветвам някой да го прави, но може и с маркуч от ауспуха в резервоара и се пълни с изгорели газове , най - добре от стар КРАЗ, но пак казвам - не го правете!!!
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- joro_kem
- VW експерт

- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
преди 10-на години станах свидетел на това как се спира теч от резервоара на заз 968 - просто се навива една рапидка в дупката и всичко е ок. човекът, направил интервенцията, беше навил общо към 7-8 рапидки (явно резервоара е слабо място на тая резачка) и си караше без никви загуби на гориво. лично се уверих в качествата на подобно решение, когато посред нощ ми се наложи да запушвам отвор от шупла в алуминиев радиатор, свързан с централно парно. престарах се и скъсах главата на рапидката, но слава богу, отвора се запуши и оттогава всичко е наред